6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, June 27, 2011



ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Sunday, June 26, 2011

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΣ
ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΥΣΤΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙ
ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΣ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΙΣΑ ΚΑΙ ΠΙΣ

Thursday, June 9, 2011

Νεά Ιωνία 6/6/2011

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ΜΕ ΙΟΝΙΖΟΥΣΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

ΠΡΟΣ:

Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Λοβέρδο Ανδρέα

ΘΕΜΑ: Τροπολογία κατάργησης της άδειας ακτινολογικής προστασίας

Κε Υπουργέ,

Πληροφορηθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης(!!!) ότι την προηγούμενη εβδομάδα το Υπουργείο σας κατέθεσε τροπολογία, στο νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις(!!!) που συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, με την οποία πρακτικά καταργείται η άδεια ακτινοπροστασίας – προφύλαξης σε εργαζόμενους στα ιατρικά τμήματα ιονιζουσών ακτινοβολιών.

Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι το σκεπτικό της τροπολογίας στερείται επιστημονικής βάσης, δεν λαμβάνει υπόψη τις συνθήκες λειτουργίας των τμημάτων και καταστρατηγεί τις βασικές αρχές ακτινοπροστασίας για τους εργαζόμενους. Ούτε στον Ελληνικό Κανονισμό Ακτινοπροστασίας ούτε και στα Basic Safety Standards του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (τα οποία και ακολουθεί η ΕΕΑΕ) υπάρχει σύνδεση μεταξύ της άδειας των εργαζομένων και της δόσης ακτινοβολίας που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στα εργαστήρια ιονιζουσών ακτινοβολιών.

Επιπλέον, κατά τους διεθνείς και εγχώριους κανονισμούς, ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για να ελαχιστοποιεί τους επαγγελματικούς κινδύνους των εργαζομένων. Έχετε λάβει όλα αυτά τα απαραίτητα μέτρα; Έχετε προβλέψει την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με ακτινοφυσικούς ώστε να υπάρχει διαρκής και υπεύθυνος έλεγχος της καλής λειτουργίας των μηχανημάτων και των κανονισμών ακτινοπροστασίας; Έχετε ελέγξει πόσα και ποια νοσοκομεία – κέντρα υγείας – ιατρεία ΙΚΑ έχουν λάβει άδεια λειτουργίας από την ΕΕΑΕ και σε πόσα ακόμα εκκρεμεί; Είστε αρκετό χρόνο στο Υπουργείο Υγείας, όπως δηλώσατε, και έχετε επισκεφτεί πάρα πολλές νοσοκομειακές μονάδες, συνεπώς, το γνωρίζετε. Και εξακολουθείτε να θεωρείτε ότι δεν κινδυνεύει η υγεία και η ασφάλειά μας;;;;

Η επιπλέον άδεια που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι σε ιονίζουσες ακτινοβολίες, δόθηκε για την προστασία της υγείας τους. Μας προσβάλει, συνεπώς, κύριε Υπουργέ, το γεγονός ότι αναφέρετε πως όσοι απασχολούνται επαγγελματικά με ιονίζουσες ακτινοβολίες λαμβάνουν επιπλέον άδεια σαν “μπόνους” ωσάν να μην την δικαιούνται. Το προσωπικό αυτών των εργαστηρίων, παρέχει εξειδικευμένη εργασία, τις περισσότερες φορές κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και σε ιδιαίτερα ανθυγιεινό περιβάλλον και θεωρούμε ότι μας αδικείτε κατάφορα όταν αναφέρετε πως χαριστικά τόσα χρόνια παίρναμε ακτινολογική άδεια.

Δίκαια, τέλος, αγανακτούμε γιατί δεν ερωτήθηκε καμία από τις επιστημονικές εταιρείες ή τους δημόσιους φορείς που λειτουργούν στον χώρο των ιονιζουσών ακτινοβολιών (Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία, Ένωση Φυσικών Ιατρικής Ελλάδας, Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας), και κατατέθηκε η προαναφερόμενη τροπολογία στη Βουλή, χωρίς να πραγματοποιηθεί δημόσιος διάλογος με τους άμεσα εμπλεκόμενους, και χωρίς να υπάρχει κάποια τεκμηριωμένη επιστημονική αιτιολόγηση για το λόγο της ουσιαστικής κατάργησης της συγκεκριμένης άδειας.

Τα όσα αναφέρουμε παραπάνω, ελπίζουμε να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε σφαιρική εικόνα σε ότι αφορά τις συνθήκες εργασίας σε εργαστήρια ιονιζουσών ακτινοβολίων και να αναθεωρήσετε την εσπευσμένη απόφασή σας για την ουσιαστική κατάργηση της ακτινολογικής άδειας και να αποσύρετε τα σχετικά άρθρα του επίμαχου νομοσχεδίου.

Ακολουθούν 53 υπογραφές

Από όλους τους τεχνολόγους ακτινολογίας, όλους τους ακτινολόγους ιατρούς (επιμελητές και ειδικευόμενους), όλους τους νοσηλευτές και τους διευθυντές των τμημάτων (ακτινοδιαγνωστικό, αξονικός τομογράφος, ψηφιακός αγγειογράφος / αιμοδυναμικό).

Wednesday, June 8, 2011

Στις εκλογές του ΙΣΑ και του ΙΣΠ στις 19-20 Ιούνη

Στηρίξτε ψηφίστε ΝΥΣΤΕΡΙ πρωτοβουλία Γένοβα Ιατρών, το αντικαπιταλιστικό ψηφοδέλτιο στην υγεία.
Με τους αγώνες μας και τις απεργίες διαρκείας να ανατρέψουμε τα μνημόνια στην υγεία!

Οι εκλογές του ΙΣΑ στις 19-20 Ιούνη γίνονται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Ένα χρόνο μετά το πρώτο μνημόνιο και τον καταιγισμό των μέτρων κυβέρνησης και τρόικας, με το οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο να είναι μεγαλύτερο από ποτέ. Παρά τη λεηλασία μισθών, συντάξεων, θέσεων εργασίας και δώρων και παρά τις βάρβαρες περικοπές στην υγεία, την παιδεία και το κοινωνικό κράτος, ο κίνδυνος χρεοκοπίας μεγαλώνει καθημερινά. Δίπλα στην οικονομική αποτυχία έρχεται και το πολιτικό αδιέξοδο μιας κυβέρνησης με τους υπουργούς της να αλληλοκατηγορούνται και έχοντας χάσει την εμπιστοσύνη της τρόικας να αναζητεί δεκανίκια συναίνεσης για να συνεχίσει. Όμως παρ όλη την αποτυχία τους γίνονται όλο και πιο επικίνδυνοι καθώς συνεχίζουν να ανακοινώνουν νέα σκληρότερα μέτρα, 6 δις ευρώ ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να μαζέψουν για φέτος, ενώ πάνω από 22 δις ευρώ λογαριάζουν μέχρι το 2014-2015 και άλλα 50 δις από τις ιδιωτικοποιήσεις και δε διστάζουν να καταφύγουν στην ωμή αστυνομική βία σε βάρος απεργών διαδηλωτών ή στην κάλυψη των φασιστικών πογκρόμ σε βάρος μεταναστών.
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΤΑΙ
Ο λογιστής υγείας Λοβέρδος αναδεικνύεται σε πρωτοπαλίκαρο των κυβερνητικών επιθέσεων επιχειρώντας να διαλύσει τη δημόσια υγεία. Η δραστική μείωση των «λειτουργικών εξόδων» και το τσεκούρωμα των προϋπολογισμών των νοσοκομείων έχει οδηγήσει σε τεράστιες ελλείψεις υλικών- φαρμάκων κάνοντας δύσκολή την επιτέλεση ακόμα και των πιο απλών και καθημερινών ιατρικών πράξεων βάζοντας σε πραγματικό κίνδυνο την υγεία των ασθενών και τινάζοντας στον αέρα την λειτουργία ολόκληρων νοσοκομείων.
Η κυβέρνηση, οι επιτροπές σοφών, οι πάσης φύσεως πρετεντέρηδες και τα λοιπά παπαγαλάκια συκοφαντούν περί "συνωμοσιών" και "πληθώρας" γιατρών και προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν στέλνοντας γιατρούς στο αυτόφωρο. Σε ένα ήδη υποστελέχωμένο και με χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις σύστημα υγείας, έρχονται το 1:5 που στην ουσία έχει γίνει πάγωμα των προσλήψεων και πρακτικά κλείνει την πόρτα του ΕΣΥ για τους νέους γιατρούς, οι απολύσεις των συμβασιούχων του ΙΚΑ, οι απειλές για επερχόμενες μετατάξεις- απολύσεις και οι προσπάθειες για τοποθέτηση φραγμών στη λήψη ειδικότητας να συμπληρώσουν την εικόνα της ερημοποίησης.
Έχουν κηρύξει ήδη στάση πληρωμών σε εφημερίες και υπερωρίες ενώ με το ενιαίο μισθολόγιο και την κατάργηση επιδομάτων θέλουν να συρρικνώσουν ακόμα περισσότερο το ήδη πετσοκομένο εισόδημα του γιατρού. Έχουν βάλει ήδη μπροστά τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κλινικών- τμημάτων, την μείωση των κλινών σε ΙΚΑ και ΕΣΥ, αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες του λαού για υγεία και μαζί με τον πρόσφατο νόμο (ΕΟΠΥ) ανοίγουν το δρόμο για την κατασπάραξη όλων των βαθμίδων της υγείας από τα αρπακτικά των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων στην υγεία. Σύμφωνα με το νόμο του Λοβέρδου, με την ουσιαστική διάλυση του ΙΚΑ και τις απολύσεις των συμβασιούχων γιατρών, διαμορφώνεται ο μηχανισμός για περικοπές και τον περιορισμό στο ελάχιστο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας όπου οι γιατροί θα αποτελούν ένα φθηνό και ευέλικτο επιστημονικό δυναμικό με τα λιγότερα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Η παράδοση εξ' ολοκλήρου της υγείας στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι προφανές ότι θα οδηγήσει στην εξαφάνιση των αυτοαπασχολούμενων γιατρών.
Η πλειοψηφία των συναδέλφων γιατρών που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα αντιμετωπίζουν ήδη εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα με πενιχρούς μισθούς, υποαπασχόληση και ελαστικά ωράρια. Τον τελευταίο καιρό μέσα στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, το σκάσιμο της φούσκας των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, τα ιδιωτικά νοσοκομεία, οι ιδιωτικές κλινικές και τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα έχουν προχωρήσει σε περικοπές μισθών, απολύσεις προσωπικού, απειλώντας τους εργαζόμενους να αποδεχθούν αυτές τις επιθέσεις, τη στιγμή που όλη την τελευταία δεκαετία το πάρτυ των δισεκατομμυρίων κερδών τοποθετούσε τις επενδύσεις στην υγεία στις πρώτες θέσεις της κερδοφορίας. Η μόνη λύση είναι η οργάνωση των σωματείων του ιδιωτικού τομέα και η συσπείρωση των εργαζομένων γύρω από αυτά για να παλέψουν συντονισμένα με τους εργαζομένους στα δημόσια νοσοκομεία, απαιτώντας απαγόρευση των απολύσεων, αυξήσεις στους μισθούς , πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα. Είναι ώριμο πλέον στα διλήμματα και τις απειλές που προβάλλουν τα αφεντικά του ιδιωτικού τομέα μέσα στην κρίση να προβάλλουμε το αίτημα της κρατικοποίησης των ιδιωτικών νοσοκομείων χωρίς αποζημίωση και της απορρόφησης όλων των γιατρών σε ένα ενιαίο πλήρως ανεπτυγμένο δημόσιο σύστημα α'βάθμιας, β΄βαθμιας, γ΄βάθμιας φροντίδα υγείας με σταθερή εργασιακή σχέση και σταθερό αξιοπρεπή μισθό.
Για τον νέο γιατρό που έχει υποστεί την ανεργία την υποαπασχόληση στα ιδιωτικά κέντρα σε συνθήκες γαλέρας,περιμένοντας πολλά χρόνια για την έναρξη της ειδικότητάς του, με τις νέες επιθέσεις διαλύεται κάθε προοπτική αξιοπρεπούς εργασίας.Με φόντο την πρόταση της επιτροπής για τις ειδικότητες και τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση, τη διάλυση του ΕΣΥ και την πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας σχεδιάζουν το μέλλον του νέου γιατρού. Ένα μέλλον στα κάτεργα του ιδιωτικού τομέα, την εργασιακή ανασφάλεια, τη ελαστικές σχέσεις εργασίας και τους μισθούς πείνας.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεχτούμε τον εκβιασμό για νέες μάταιες θυσίες στο βωμό της αποπληρωμής του δημόσιου χρέους στους τραπεζίτες και τους κερδοσκόπους, ούτε να τσιμπάμε στην προπαγάνδα τους ότι "μαζί τα φάγαμε" ή ότι η "διαφθορά του δημοσίου" φταίει για τα ελλείμματα. Η πραγματική σπατάλη είναι τα πάνω από 50 δις ευρώ που δίνει ο προϋπολογισμός για την αποπληρωμή των τόκων και των χρεολυσίων.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
Η παύση πληρωμών των τόκων–χρεολυσίων και η διαγραφή του χρέους, η κρατικοποίηση των τραπεζών με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο, η φορολόγηση των καπιταλιστών και το σταμάτημα των εξοπλισμών, η γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό της δημόσιας υγείας σε όλες τις βαθμίδες της, οι μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, η απαγόρευση των απολύσεων και η μονιμοποίηση επικουρικών, συμβασιούχων γιατρών του ΙΚΑ, το σταμάτημα των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων είναι η απάντηση μας. Μόνο έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι θα σταματήσουμε να δίνουμε 1 δις ευρώ κάθε βδομάδα στους πιστωτές μας, χρήματα αρκετά για να σώσουμε την παιδεία, την υγεία, τους μισθούς, τις δουλειές και τις συντάξεις μας.
Οι αντιστάσεις μας όλο το προηγούμενο διάστημα δεν πήγαν χαμένες.
Οι επισχέσεις εργασίας, το συντονιστικό των ειδικευομένων και η ανατροπή στο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ, η κατάληψη του υπουργείου υγείας και η 11μερη πανιατρική απεργία, με τις μαζικές γενικές συνελεύσεις, τις εκδηλώσεις συμπαράστασης και το πρωτοφανές πανιατρικό συλλαλητήριο. Ο συντονισμός με τις συγκοινωνίες, τους εκπαιδευτικούς, το μέτωπο παιδεία-υγεία-συγκοινωνία και η κοινή απεργία. Η συμμετοχή στις πανεργατικές απεργίες όλης της χρονιάς αλλά και οι πρόσφατες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία είναι εκείνο το κόκκινο νήμα που πρέπει να ξαναπιάσουμε. Καταφέραμε όχι μόνο να σώσουμε προγράμματα εφημεριών και να εξασφαλίσουμε την πληρωμή δεδουλευμένων αλλά και να σπάσουμε στην πράξη την τρομοκρατία διοικήσεων και υπουργείου. Καταφέρουμε να αναδείξουμε την επίθεση στην υγεία, να απαντήσουμε στη λασπολογία, να κερδίσουμε τη συμπαράσταση του κόσμου και να ανοίξουμε δρόμους κοινής δράσης και απεργιακού συντονισμού με άλλα μαχόμενα κομμάτια εργαζομένων. Είμαστε ένα ζωντανό κομμάτι της αντίστασης. Χωρίς τις μάχες που προηγήθηκαν δεν θα έσπαγε το κλίμα συναίνεσης και αποδοχής των μέτρων και δε θα αποδυναμωνόταν τόσο γρήγορα η κυβέρνηση.
Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε σε κλιμάκωση.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένουμε τις επόμενες εξαγγελίες του Λοβέρδου, ούτε απλά να καταγγέλλουμε το υπουργείο. Με γενικές συνελεύσεις και απεργιακές επιτροπές μπορούμε να οργανώσουμε τη βάση των γιατρών αλλά και το συντονισμό μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους βάζοντας μπροστά ένα πρόγραμμα απεργιακής κλιμάκωσης με απεργίες διαρκείας.
Η δήθεν "μικρή συμμετοχή" των γιατρών στις απεργίες δεν είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα αλλά αποτέλεσμα της άρνησης της αριστεράς και των συνδικαλιστικών ηγεσιών να τις οργανώσουν και να τις περιφρουρήσουν αφήνοντας τους συναδέλφους έκθετους στον ρεαλισμό των "χαμένων μεροκάματων" και τα άλλοθι περί "προσωπικού ασφαλείας" την ώρα που οι μόνιμοι απεργοσπάστες κάνουν τη δουλειά τους βαφτίζοντάς "επείγοντα" όλα τα περιστατικά. Η κινητοποίηση της βάσης μπορεί να μετατρέψει την οργή και την αγανάκτηση της βάσης σε αποφασισμένο απεργιακό αγώνα διαρκείας που μπορεί να παρασύρει τους γιατρούς και τους άλλους κλάδους των εργαζόμενων στην υγεία σε ένα συντονισμένο και νικηφόρο αγώνα.
Συνάδελφοι, στις εκλογές του ιατρικού συλλόγου χρειάζεται να στείλουμε ένα καθαρό μήνυμα ότι αρνούμαστε να δεχτούμε τη διάλυση του ΕΣΥ, τη διάλυση της πρωτοβάθμιας υγείας και τον ενταφιασμό των δικαιωμάτων των γιατρών. Η Πρωτοβουλία Γένοβα -Νυστέρι σας καλεί να στηρίξετε τα ψηφοδέλτια της για να δυναμώσουμε τη δύναμη της βάσης και να δώσουμε αγωνιστική συνέχεια κόντρα στην παραλυτική στάση του ΔΣ και της ηγεσίας της ΟΕΝΓΕ. Όπως βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή των αγώνων στα νοσοκομεία και δώσαμε τη μάχη για αγωνιστικές αποφάσεις στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ όλα τα τελευταία χρόνια έτσι και τώρα σας καλούμε να μας στηρίξετε για να δυναμώσουμε το δίκτυο των ακτιβιστών γιατρών.

· ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ - ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
· ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
· ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
· ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΥΛΙΚΩΝ
· ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ 5 ΕΥΡΩ - ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ
· ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ - ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ
· ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ
· ΟΧΙ ΣΤΟ 1 ΠΡΟΣ 5 - ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
· ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
· 48ΩΡΟ (5ΜΕΡΟ, 6ΩΡΟ, 30ΩΡΟ, 1 ΕΦΗΜΕΡΙΑ)
· ΟΧΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ
· ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ - ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ
· ΣΥΝΤΑΞΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ
· ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ
· ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ
· ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ 1400 ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ
· ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΓΑΘΟΥ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
· ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Στις εκλογές του ΙΣΑ και του ΙΣΠ στις 19-20 Ιούνη Στηρίξτε – ψηφίστε το αγωνιστικό αντικαπιταλιστικό ψηφοδέλτιο της Πρωτοβουλία Γένοβα – Νυστέρι
Πρόγραμμα κινητοποιήσεων


1. Στάση Εργασίας Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 10.00 και συγκέντρωση στις 11.00 έξω από το υπουργείο υγείας φορώντας άσπρες μπλούζες.
2. Την Πέμπτη ξεκινάμε στις 08.00 το πρωί με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, ενημέρωση των συναδέλφων όλων των τμημάτων και των κλινικών , καθώς και των ασθενών και των συνοδών τους , με συζήτηση και ενημερωτικά φυλλάδια.
3. Στις 10.00 το πρωί της Πέμπτης συμμετέχουμε στην στάση Εργασίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ , και στις 11.00 το πρωί συγκεντρωνόμαστε ξανά έξω απ ό το υπουργείο Υγείας με άσπρες μπλούζες.
4. Την Παρασκευή στις 10 Ιουνίου κατεβαίνουμε σε 24ωρη πανελλαδική απεργία και στις 11.00 το πρωί πάλι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας. Στην συνέχεια θα γίνει πάλι ανοικτή γενική συνέλευση για την εκτίμηση της κατάστασης.
5. Σε όλη την διάρκεια του αγώνα μας η συντονιστική Επιτροπή των Συλλόγων μας θα είναι σε διαρκή σύσκεψη.
6. Όλοι οι συνάδελφοι παρακαλούνται να παρακολουθούν την ενημέρωση της συντονιστικής επιτροπής από τον δικτυακό τόπο, και να κατεβάζουν τις επίσημες ανακοινώσεις και τα φυλλάδια ενημέρωσης του πολίτη-ασθενή.
7। Με ομόφωνη απόφαση της συντονιστικής επιτροπής αγώνα των συλλόγων μας ,oi συνάδελφοι που εργάζονται στα τμήματα ακτινοθεραπείας παρακαλούνται να εργαστούν κανονικά στα τμήματα τους, χωρίς προσωπικό ασφαλείας συνεχίζοντας της θεραπείες στους καρκινοπαθείς। Οι συνάδελφοι θεωρούμε ότι συμμετέχουν κανονικά στις κινητοποιήσεις και ότι απεργούν κανονικά για εμάς όπως όλοι οι άλλοι॥

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Tuesday, June 7, 2011

εκλογικη επιτυχια για το ΝΥΣΤΕΡΙ


Μεγάλη νίκη για το "Nυστέρι".

Στις εκλογές στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» τα αποτελέσματα ήταν:

Συνδικαλιστική Συνεργασία (ΠΑΣΚΕ) 249 ψήφοι και 4 έδρες (έχασε μία) για ΠΟΕΔΗΝ 234 ψήφοι και 5 σύνεδροι

Δημοκρ. Συνεργασία Ανεξάρτητων Εργαζομένων (ΔΑΚΕ) 150 ψήφοι και 3 έδρες (κέρδισε μία) για ΠΟΕΔΗΝ 44 ψήφοι και μηδέν σύνεδροι

Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων (ΠΑΜΕ) 58 ψήφοι και 0 έδρες (έχασε μία) για ΠΟΕΔΗΝ 66 ψήφοι και 2 σύνεδροι

Νυστέρι-Πρωτοβουλία Γένοβα 120 ψήφοι και 2 έδρες (κέρδισε μία), για ΠΟΕΔΗΝ 96 ψήφοι και 2 σύνεδροι


Στην κάλπη για ΠΟΕΔΗΝ δεν ψηφίζουν οι γιατροί, γι αυτό και εμφανίζεται διαφορά ψηφισάντων με τα αποτελέσματα για το σύλλογο εργαζομένων.


Thursday, June 2, 2011

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟΥ

Από την 1η Ιουνίου 2011 οι εργαζόμενοι του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου μπαίνουν σε καθεστώς εκ περιτροπής απασχόλησης. Μετά από μονομερή απόφαση της διοίκησης και παρά την πλήρη αντίθεση των εργαζομένων και του σωματείου τους, εφαρμόζεται πρόγραμμα 4ήμερης εβδομαδιαίας απασχόλησης.
Το Ευγενίδειο ανήκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο και ορίζει τη διοίκησή του.
Την απόφαση για εφαρμογή εκ περιτροπής απασχόλησης, που προβλέπεται από το μνημονιακό νόμο 3846/2010, πήρε το Δ.Σ. του Θεραπευτηρίου, του οποίου επικεφαλής είναι οι αντιπρυτάνεις Θ. Λιακάκος, πρόεδρος & διευθ. σύμβουλος, και Θ. Σφηκόπουλος, αντιπρόεδρος.
Με την απόφαση αυτή, το Πανεπιστήμιο Αθηνών πρωτοπορεί στην εφαρμογή των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών από φορείς του δημοσίου τομέα.
Οι πρυτανικές αρχές ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους.
Εμείς που υπογράφουμε, συνδικαλιζόμενοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία επιτροπής αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του Ευγενιδείου, με στόχο την έμπρακτη στήριξη και ενίσχυση του αγώνα τους, προκειμένου να αποκρουστούν οι αντεργατικές επιλογές εις βάρος τους και ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ το μέτρο της εκ περιτροπής απασχόλησης.
Καλούμε σε σύσκεψη την Πέμπτη, 2 Ιουνίου, στις 14.30, στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Προπύλαια).
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του Ευγενιδείου
Η ανάγκη όλων μας για αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης δεν είναι «εκ περιτροπής»
Είναι μόνιμη και διαρκής

Φορείς, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι συλλογικοτήτων
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ 4ΙΟΥΝΗ 11πμ ΟΜΟΝΟΙΑ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 3μμ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ


ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΟΥ ΞΕΤΥΛΙΓΕΤΑΙ.




Ένα χρόνο μετά το πρώτο μνημόνιο και τον καταιγισμό των μέτρων κυβέρνησης και τρόικας, με το οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο να είναι μεγαλύτερο από ποτέ। Παρά τη λεηλασία μισθών, συντάξεων, θέσεων εργασίας και δώρων και παρά τις βάρβαρες περικοπές στην υγεία, την παιδεία και το κοινωνικό κράτος, ο κίνδυνος χρεοκοπίας μεγαλώνει καθημερινά.
Δεκάδες χιλιάδες ακτιβιστές, εργαζόμενοι και νεολαίοι πλημμύρησαν το Σύνταγμα και όλες σχεδόν τις πλατείες σε ένα μαζικό ξέσπασμα οργής και αγανάκτησης την Τετάρτη 25 Μάιου και με κορύφωση την Κυριακή 29 Μαη, εδώ και δέκα μέρες στέλνουν το μήνυμα ότι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν άλλες επιθέσεις ενάντια στα δικαιώματά μας για να γεμίσουν τα θησαυροφυλάκια τους οι τραπεζίτες ντόπιοι και ξένοι.
Το ίδιο μήνυμα έστειλαν οι χιλιάδες εργαζόμενοι της ΔΕΗ, σε ένα τεράστιο συλλαλητήριο την Τετάρτη 25 Μαη που κάλεσε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση.
Οι εργαζόμενοι από τα ορυχεία, οι εναερίτες, οι τεχνικοί, το υπαλληλικό προσωπικό αλλά και εκατοντάδες συμπαραστάτες που διαδήλωσαν μαζί με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ είπαν το δικό τους όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και όλων των δημόσιων υπηρεσιών. .
Δίπλα στην οικονομική αποτυχία έρχεται και το πολιτικό αδιέξοδο μιας κυβέρνησης με τους υπουργούς της να αλληλοκατηγορούνται και έχοντας χάσει την εμπιστοσύνη της τρόικας να αναζητεί δεκανίκια συναίνεσης για να συνεχίσει.
Όμως παρ όλη την αποτυχία τους γίνονται όλο και πιο επικίνδυνοι καθώς συνεχίζουν να ανακοινώνουν νέα σκληρότερα μέτρα, 6 δις ευρώ ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να μαζέψουν για φέτος, ενώ πάνω από 22 δις ευρώ λογαριάζουν μέχρι το 2014-2015 και άλλα 50 δις από τις ιδιωτικοποιήσεις .
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΤΑΙ
Ο λογιστής υγείας Λοβέρδος αναδεικνύεται σε πρωτοπαλίκαρο των κυβερνητικών επιθέσεων επιχειρώντας να διαλύσει τη δημόσια υγεία. Η δραστική μείωση των «λειτουργικών εξόδων» και το τσεκούρωμα των προϋπολογισμών των νοσοκομείων έχει οδηγήσει σε τεράστιες ελλείψεις υλικών- φαρμάκων κάνοντας δύσκολή την επιτέλεση ακόμα και των πιο απλών και καθημερινών ιατρικών πράξεων βάζοντας σε πραγματικό κίνδυνο την υγεία των ασθενών και τινάζοντας στον αέρα την λειτουργία ολόκληρων νοσοκομείων.
Σε ένα ήδη υποστελέχωμένο και με χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις σύστημα υγείας, έρχονται το 1 προς 5 που στην ουσία έχει γίνει πάγωμα των προσλήψεων
Έχουν βάλει ήδη μπροστά τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κλινικών- τμημάτων, την μείωση των κλινών σε ΙΚΑ και ΕΣΥ, αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες του λαού για υγεία
και μαζί με τον πρόσφατο νόμο (ΕΟΠΥ) ανοίγουν το δρόμο για την κατασπάραξη όλων των βαθμίδων της υγείας από τα αρπακτικά των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων στην υγεία. Σύμφωνα με το νόμο του Λοβέρδου, με την ουσιαστική διάλυση του ΙΚΑ και τις απολύσεις των συμβασιούχων γιατρών, διαμορφώνεται ο μηχανισμός για περικοπές και τον περιορισμό στο ελάχιστο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας όπου οι γιατροί και οι υπόλοιποι υγειονομικοί θα αποτελούν ένα φθηνό και ευέλικτο επιστημονικό δυναμικό με τα λιγότερα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Έχουν κηρύξει ήδη στάση πληρωμών σε εφημερίες και υπερωρίες ενώ με το ενιαίο μισθολόγιο και την κατάργηση επιδομάτων θέλουν να συρρικνώσουν ακόμα περισσότερο το ήδη πετσοκομένο εισόδημα των εργαζόμενων στην υγεία.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεχτούμε τον εκβιασμό για νέες μάταιες θυσίες στο βωμό της αποπληρωμής του δημόσιου χρέους στους τραπεζίτες και τους κερδοσκόπους.
Υπάρχει άλλος δρόμος που τον βροντοφωνάζουν πολλοί από τους χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές στην πλ. Συντάγματος. Η παύση πληρωμών των τόκων–χρεολυσίων και η διαγραφή του χρέους, η κρατικοποίηση των τραπεζών με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο, η φορολόγηση των καπιταλιστών και το σταμάτημα των εξοπλισμών. Μόνο έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι θα σταματήσουμε να δίνουμε 1 δις ευρώ κάθε βδομάδα στους πιστωτές μας, χρήματα αρκετά για να σώσουμε την παιδεία, την υγεία, τους μισθούς, τις δουλειές και τις συντάξεις μας. Μόνο έτσι θα επιβάλουμε γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό της δημόσιας υγείας σε όλες τις βαθμίδες της, μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, υγειονομικών, και την μονιμοποίηση επικουρικών, συμβασιούχων γιατρών του ΙΚΑ, το σταμάτημα των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων.
Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε σε ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ κλιμάκωση.
ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ, ΔΙΠΛΑ ΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ Τ.Τ., ΤΟΥ ΟΤΕ, ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ
ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ



ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ



ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΣ 4 ΙΟΥΝΗ, ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΝΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΕΚΟ, ΣΤΙΣ 15 ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ.