6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, March 21, 2012

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ –ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ, ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ.


Οι υγειονομικοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις. Οι ειδικευόμενοι γιατροί με μαζικές επισχέσεις απαιτούν τα απλήρωτα δεδουλευμένα σε δεκάδες νοσοκομεία στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα.

Οι εργαζόμενοι στο Σωτηρία με μαζικές κινητοποιήσεις απαιτούν το νοσοκομείο τους να μείνει ανοιχτό Κυνηγάνε το Λοβέρδο και τους διοικητές του μέσα στο υπουργείο και στα γραφεία τους και φέρνουν τους ξεσηκωμούς από την Κρήτη, το Αίγιο και την Κάρυστο, στην καρδιά της Αθήνας. Παντού οργισμένοι εργαζόμενοι και κάτοικοι πολιορκούν νοσοκομεία και διοικητές, όλοι στέλνουν ένα ξεκάθαρo μήνυμα στο Λοβέρδο ότι δεν θα περάσουν τα λουκέτα και οι περικοπές στα νοσοκομεία.

Στα νέα μέτρα περιλαμβάνονται επιπλέον περικοπές στις εφημερίες, στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων και στις αμοιβές του υγειονομικού προσωπικού. Ο Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι στόχος του είναι να εξαφανίσει πάνω από 50 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα. Μαζί με Κυβέρνηση και Τρόικα ετοιμάζουν 150.000 απολύσεις μέχρι το 2015 και 15.000 για φέτος.

Στόχος διαλυμένα νοσοκομεία που δουλεύουν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες για γιατρούς και ασθενείς, απλήρωτοι υγειονομικοί, πετσοκομμένοι μισθοί, με ελαστικές σχέσεις εργασίας , πανάκριβη περίθαλψη για τους υπόλοιπους εργαζόμενους και ιδιωτικοποιήσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι προχωράνε στα μουλωχτά στην πρόσληψη ιδιωτών γιατρών με δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Στην τέταρτη συνάντηση του συντονισμού έγινε αποτίμηση αυτών των βημάτων. Πολλοί συνάδελφοι βάλανε το ζήτημα της στήριξης και οργάνωσης, στην βάση των εργαζομένων στα νοσοκομεία με επιτροπές αγώνα ανοιχτές σε όλους και προσανατολισμό, την ενεργοποίηση των συναδέλφων και την οργάνωση μαζικών συνελεύσεων, σαν στόχο όλες αυτές οι μορφές αντίστασης να κορυφωθούνε σε μια νικηφόρα αναμέτρηση με τον Λοβέρδο και την Τρόικα. Η παρουσία του συντονιστικού νοσοκομείων έχει αποτελέσει το κέντρο αναφοράς για μαχητικά κομμάτια εργαζομένων μέσα στα νοσοκομεία και έχει βάλει πιέσεις στις ομοσπονδίες να κινηθούν σε ένα πρόγραμμα δράσης. Οι επισχέσεις και οι καταλήψεις μας έχουν πυροδοτήσει έναν νέο γύρο γενικών συνελεύσεων σε όλα τα νοσοκομεία, το υπουργείο υγείας καθημερινά πολιορκείται από τους υγειονομικούς. Έχει έρθει η ώρα για κλιμάκωση με μαζική απεργιακή δράση μέσα στα νοσοκομεία και συντονισμό. Όχι άλλη αναμονή, αγώνας μέχρι την νίκη.

Αποφασίστηκε να απλώσουμε και να δυναμώσουμε τον συντονισμό και να καλέσουμε τα νοσοκομεία στην Αθήνα και στη επαρχία που δίνουν μάχες για να επιβιώσουν, να συσπειρωθούνε γύρω από το συντονιστικό αγώνα και τα βήματα κλιμάκωσης που θα βάλει να υλοποιήσει, με αφετηρία το κάλεσμα για διευρυμένη συμμετοχή στο συντονιστικό που θα γίνει την Δευτέρα 26/3 18:00 στο Αμφιθέατρο του Αγίου Σάββα.

Στην 4η συνάντηση του συντονιστικού την Δευτέρα 19-3-2012 στο αμφιθέατρο του Αγ. Σάββα συμφωνήθηκε να προχωρήσουμε σε νέο γύρο γενικών συνελεύσεων σε όλα τα νοσοκομεία με προτάσεις για δράσεις-κινητοποιήσεις τα εξής:

  1. Παρέμβαση – στήριξη του αποκλεισμού της πύλης του Σωτηρία την Τρίτη 21-3-2012 7:30πμ και συμμετοχή στην συγκέντρωση που καλεί το 7ο ΙΚΑ για την σωτηρία των νοσοκομείων στα κάτω Πατήσια στις 6¨30μμ.

  2. Την Τετάρτη 21-3-2012 συμμετοχή στην διαμαρτυρία 11:00-15:00 και στη συγκέντρωση νοσοκομείων στην πλατεία Κοραή 11:30πμ και πορεία στο υπουργείο υγείας για να ενωθούμε με τη συγκέντρωση των επισχέσεων των γιατρών 12:30μεσ.

  3. Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στις παρελάσεις στις 24-25 Μάρτη

  4. Συμμετοχή στην κινητοποίηση του δημοσίου για την υγεία 29-3-2012 με 4ωρη στάση εργασίας 11:00-15:00 με συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη και πορεία στον ΕΟΠΥΥ.

  5. Πρόταση στις Γενικές Συνελεύσεις όλων των νοσοκομείων πανελλαδικά για 48ωρη απεργία 5-6 Απρίλη και για πανελλαδική πανυγειονομική συγκέντρωση στις 5 Απρίλη στο υπουργείο υγείας, με γενικές συνελεύσεις την επόμενη μέρα για κλιμάκωση.

  6. Νέα διευρυμένη συνάντηση του συντονιστικού την Δευτέρα 26-3-2012 ώρα 18:00 στο αμφιθέατρο του Αγ. Σάββα. Κάλεσμα όλων των νοσοκομείων της επαρχίας που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε συμμετοχή.

Σωματεία – Μέλη διοικητικών Συμβουλίων –επιτροπές αγώνα -υγειονομικοί, από Νοσοκομεία:

Άγιος Σάββας, Αττικό, Θριάσιο, Νίκαια, ΚΑΤ, Αγλ. Κυριακού, Ασκληπιείο Βούλας, Αγ. Όλγα, Παίδων Πεντέλης, ΨΝΑ, 5μελής γιατρών ΨΝΑ, Δρομοκαίτειο, Άγιοι Ανάργυροι, εκπρόσωποι του συντονιστικού της ψυχικής υγείας , ειδικής αγωγής και πρόνοιας.

19 ΜΑΡΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΛ.6945677808

Αγώνας διαρκείας για να τους σταματήσουμε

Δεν θα περάσουν κλεισίματα, περικοπές και απολύσεις

ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ - ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ


Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο Λοβέρδο ότι δεν θα περάσουν τα λουκέτα και οι περικοπές στα νοσοκομεία. Από το Σωτηρία, τον Αγ. Σάββα και τα νοσοκομεία στις γειτονιές της Αθήνας στα κάτω Πατήσια, μέχρι την Κρήτη, το Αίγιο και το Μεσολόγγι οργισμένοι εργαζόμενοι και κάτοικοι πολιορκούνε νοσοκομεία και διοικητές για να σταματήσουν τα λουκέτα.

Απλήρωτοι γιατροί και υγειονομικοί προχωράνε σε κινητοποιήσεις. Οι μαζικές επισχέσεις ειδικευομένων γιατρών είναι χιονοστιβάδα που παρασέρνει δεκάδες νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα. Με την πλήρη υποστήριξη στα περισσότερα σημεία των υπόλοιπων υγειονομικών και συνολικά των σωματείων των εργαζομένων όπως στον Άγιο Σάββα. Και είναι μόνο η αρχή γιατί μια σειρά συνελεύσεων γιατρών και σωματείων είναι προγραμματισμένες για αυτή τη βδομάδα σε όλη την Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Έχει έρθει η ώρα για μαζική απεργιακή δράση μέσα στα νοσοκομεία και συντονισμό. Το γεγονός ότι οι ηγεσίες της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ κωφεύουν στο κάλεσμα των εργαζομένων δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει. Η τακτική τους για αγώνα με «ανοιχτά» νοσοκομεία έχει ήδη ξεπεραστεί από τα κάτω. Συντονισμοί νοσοκομείων όπως αυτός με κέντρο τον Άγιο Σάββα έχουν βγάλει ακόμα και 48ωρες απεργίες και έχουν σύρει και τις ομοσπονδίες μας στο δρόμο. Οι επισχέσεις και οι καταλήψεις μας έχουν πυροδοτήσει έναν νέο γύρο γενικών συνελεύσεων σε όλα τα νοσοκομεία, το υπουργείο υγείας καθημερινά πολιορκείται από τους υγειονομικούς. Με λίγα λόγια τα νοσοκομεία είναι η αιχμή του δόρατος στην τεράστια μάχη όλων των εργαζομένων ενάντια στην Τρόικα και την ξεφτιλισμένη κυβέρνηση Παπαδήμου.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και η τρόικα προχωρούν να ολοκληρώσουν το αντεργατικό έγκλημα που ονομάζουν «διάσωση της Ελλάδας». Συμφώνησαν μεταξύ τους για τα δισεκατομμύρια που θα μοιράσουν στους τραπεζίτες και θέλουν να σιγουρέψουν ότι θα καταφέρουν να επιβάλουν στους εργαζόμενους την πληρωμή του λογαριασμού για πολλά-πολλά χρόνια.

Ο Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι στόχος του είναι να εξαφανίσει πάνω από 50 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα. Στα νέα μέτρα περιλαμβάνονται επιπλέον περικοπές στις εφημερίες, στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων και στις αμοιβές του υγειονομικών. Ενώ με διακηρυγμένο στόχο 150.000 απολύσεις μέχρι το 2015 και 15.000 για φέτος, προετοιμάζεται το έδαφος για μαζικές απολύσεις και στην υγεία.

Αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε ήσυχοι, για να συνεχίζουν να περνάνε μέτρα μέσα σε μια «ήρεμη» προεκλογική περίοδο γελάστηκαν. Η κυβέρνηση του Παπαδήμου είναι αδύναμη και το εργατικό κίνημα είναι πολύ δυνατό. Οι απεργίες και οι αγώνες μας έχουν αποτελέσματα. Τον Οκτώβριο ρίξαμε την κυβέρνηση του Παπανδρέου. Τον Φλεβάρη με τις μεγάλες κινητοποιήσεις και απεργίες οδηγήσαμε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ να γίνουν κομμάτια και θρύψαλα, να βουλιάξουν στην κρίση και την διάσπαση.

Συνάδελφοι πιστεύουμε πως χρειάζεται να ενισχυθεί μια άλλη λογική μέσα στα νοσοκομεία. Με άπλωμα του συντονισμού των νοσοκομείων να δυναμώσουμε τον συνολικό αγώνα που δίνει το υγειονομικό κίνημα, να ενώσουμε τις διάσπαρτες αντιστάσεις από τα κάτω. Με επιτροπές αγώνα ανοιχτές σε όλους και προσανατολισμό να παλέψουμε για μια αποφασιστική νικηφόρα αναμέτρηση με τον Λοβέρδο και την κυβέρνηση Παπαδήμου. Να συμμετέχουμε μαζικά

Την Τετάρτη 21 Μάρτη στη συγκέντρωση νοσοκομείων στην πλατεία Κοραή 11:30πμ και όλοι μαζί μετά στην κινητοποίηση των γιατρών στο υπ υγείας.

Στις 24-25 Μάρτη στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στις παρελάσεις

Την Τετάρτη 29 Μάρτη στην 4ωρη στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ 11:00-15:00 και στην συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη 11:30πμ και στην πορεία στον ΕΟΠΥΥ.

Παλεύουμε να βγάλουμε αποφάσεις στις συνελεύσεις μας για απεργιακή κλιμάκωση διαρκείας, με αφετηρία την πρόταση του συντονισμού για 48ωρη απεργία 5-6 Απρίλη, με πανυγειονομική πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη 5 Απρίλη και γύρο συνελεύσεων την επόμενη μέρα για κλιμάκωση. Ζητάμε από ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ και την ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν τις απεργίες μας και να βγάλουν και αυτοί αντίστοιχο απεργιακό πρόγραμμα διαρκείας. Να διεκδικήσουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού άμεσα και μισθούς στο επίπεδο τουλάχιστον του 2009.

Όχι άλλη αναμονή, αγώνας μέχρι την νίκη.





ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Με εμφανή χαρακτηριστικά την αυξημένη συμμετοχή, τον έντονο προβληματισμό για τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και την κοινή διαπίστωση πως ήρθε η ώρα να ορθώσουμε την δική μας απάντηση απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές κυβέρνησης-τρόικας που ισοπεδώνουν την υγεία, πραγματοποιήθηκε η σημερινή γενική συνέλευση του συλλόγου μας. Θέματα της συνέλευσης ήταν η κατάργηση νοσοκομείων μέσω των συγχωνεύσεων (μεταξύ των οποίων και το δικό μας), οι ελλείψεις προσωπικού, οι μισθολογικές περικοπές, οι δικαστικές διεκδικήσεις του συλλόγου (επίδομα 176 ευρώ, 2ωρα, αίτηση αναίρεσης προς τη διοίκηση για την κλοπή των μισάωρων από την εφαρμογή του 8ώρου) ενώ έγινε παράθεση των επιπτώσεων του μνημονίου 2 στην υγεία.

Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε δόθηκε ειδικό βάρος στην διεκδίκηση της διοικητικής αυτοτέλειας του νοσοκομείου μας, μιας και η συγχώνευσή του με το ΓΝ Σάμου θα το οδηγήσει στο μαρασμό και την υποβάθμιση μέσω υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης (συνταξιοδοτήσεις εντός του 2012, πάγωμα προσλήψεων, αξιολόγηση-απολύσεις-μετακινήσεις εργαζομένων προς το ΓΝ Σάμου σύμφωνα με τα νέα μέτρα). Κοινή πεποίθηση ήταν πως το Πανικάριο άρχισε να αναπτύσσεται από τη στιγμή που απογαλακτίστηκε από τη Σάμο, έγινε αυτόνομο ΝΠΔΔ και με τις λιγοστές αλλά αναγκαίες προσλήψεις των τελευταίων ετών άρχισε να κερδίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Εντούτοις, τα κενά σε προσωπικό είναι τεράστια, μιας και όλα τα νέα τμήματα που αναπτύχθηκαν (χειρουργείο, ΤΕΠ, χειρουργική κλινική, γέννες, μαστογράφος) στελεχώθηκαν από το ήδη υπάρχων προσωπικό χωρίς τις αναγκαίες προσλήψεις, με αποτέλεσμα τις μονοβάρδιες, τα ακάλυπτα ΤΕΠ τη νύχτα από νοσηλεύτρια, τις μαίες ενίοτε να κάνουν τις νοσηλεύτριες, τα αλλότρια καθήκοντα που επωμιζόμαστε στις βάρδιες, τις απλήρωτες ώρες στη θέση του κυκλικού ωραρίου στα εργαστήρια και γενικά την οριακή λειτουργία όλων των τμημάτων του νοσοκομείου και του ΚΥ Ευδήλου. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι το διασυνδεόμενο και μεγαλύτερο ΓΝ Σάμου αντιμετωπίζει ήδη τις ελλείψεις του σε υλικά από το νοσοκομείο μας!

Εκτιμήθηκε πως για να έχουν αποτέλεσμα οι διεκδικήσεις μας, επιβάλλεται η ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας με τους φορείς και τις συλλογικότητές της. Αυτό το στόχο είχαν και οι ενημερώσεις που πραγματοποίησε ο σύλλογός μας σε χωριά του νησιού μας για τις εξελίξεις στην υγεία καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα.

Σαν άμεσα βήματα αποφασίστηκαν:

1. Έγγραφο προς την αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου μας, την διοικήτρια και το ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσ/μείων Σάμου και Ικαρίας με κοινοποίηση σε ΥΠΕ, ΥΥΚΑ, Δήμο Ικαρίας και ΜΜΕ, το οποίο θα περιγράφει τα κενά σε προσωπικό, τις συνθήκες εργασίας μας και την απαίτησή μας το νοσοκομείο της Ικαρίας, το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ, να μείνει αυτοτελές ΝΠΔΔ και να ενισχυθεί με το αναγκαίο προσωπικό και υποδομές. Άμεση στελέχωση και του ΚΥ Ευδήλου. (ομόφωνα).

2. Διανομή προκήρυξης στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου με απεύθυνση προς τον Ικαριώτικο λαό, όπου θα ενημερωθεί για τις εξελίξεις στην υγεία και την ανάγκη συστράτευσής του για τη σωτηρία του νοσοκομείου μας που χτίστηκε με προσωπική εργασία και χρήματα των Ικαριωτών. (κατά πλειοψηφία)

3. Συνδιοργάνωση με άλλους συλλόγους-σωματεία-φορείς-κατοίκους εκδήλωσης, με θέμα την υγεία στον καιρό του μνημονίου. Θα ακολουθήσει προβολή ταινίας και θα γίνει προσπάθεια για διοργάνωση συναυλίας. (ομόφωνα)

4. Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις συγχωνεύσεις με στάση εργασίας και με την παρουσία κόσμου, στο γραφείο της αναπληρώτριας διοικήτριας του νοσοκομείου μας και παρέμβαση σε επόμενο ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων στο Βαθύ της Σάμου. Για το τελευταίο θα υπάρξει συνεννόηση με το σύλλογο εργαζομένων του ΓΝ Σάμου. Οι ημερομηνίες των παραπάνω θα καθοριστούν μετά από συνάντηση της επιτροπής αγώνα. (κατά πλειοψηφία)

5. Επιστολή στα πολιτικά κόμματα του νησιού μας να πάρουν θέση για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων. (κατά πλειοψηφία)

Μόνος δρόμος είναι ο ενωτικός αγώνας μας. Αν δεν κινηθούμε θα τα χάσουμε όλα, αν αγωνιστούμε, όλα είναι πιθανά!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ!

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ!

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ


Wednesday, March 14, 2012

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ – ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ –ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ, ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ξεσηκώνονται.
Απλήρωτοι γιατροί και υγειονομικοί προχωράνε μαζικά σε επισχέσεις εργασίας.
Από την Κρήτη, το Αίγιο και την Κάρυστο, μέχρι τις 48ωρες απεργίες νοσοκομείων (Άγ. Σάββα, Αττικό, Νίκαια) οργισμένοι εργαζόμενοι και κάτοικοι πολιορκούν νοσοκομεία και διοικητές, όλοι στέλνουν ένα ξεκάθαρα μήνυμα στο Λοβέρδο ότι δεν θα περάσουν τα λουκέτα και οι περικοπές στα νοσοκομεία.
Ο Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι στόχος του είναι να εξαφανίσει πάνω από 50 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα. Ενώ με διακηρυγμένο στόχο από κυβέρνηση και Τρόικα για 150.000 απολύσεις μέχρι το 2015 και 15.000 για φέτος, προετοιμάζει το έδαφος για μαζικές απολύσεις και στην υγεία.
Στα νέα μέτρα περιλαμβάνονται επιπλέον περικοπές στις εφημερίες, στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων και στις αμοιβές του υγειονομικού προσωπικού.
Στόχος διαλυμένα νοσοκομεία που δουλεύουν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες για γιατρούς και ασθενείς, απλήρωτοι υγειονομικοί, πετσοκομμένοι μισθοί, πανάκριβη περίθαλψη για τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Στην τρίτη συνάντηση του συντονισμού συζητήθηκαν όλα αυτά και μπήκε από πολλούς συνάδελφους η μεγάλη ανάγκη, οι διάσπαρτες αντιστάσεις (από τα νοσοκομεία της επαρχίας που ξεσηκώνονται, μέχρι τους γιατρούς και υγειονομικούς που μένουν απλήρωτοι και προχωράνε μαζικά σε επισχέσεις εργασίας ή τα νοσοκομεία της Αθήνας που μένουν να παλεύουν μόνα τους) χρειάζεται να γενικευτούν, να συντονιστούν και να κλιμακώσουν την αντιπαράθεση με τον Λοβέρδο. Πολλοί συνάδελφοι βάλανε το ζήτημα της στήριξης και οργάνωσης, στην βάση των εργαζομένων στα νοσοκομεία με επιτροπές ανοιχτές σε όλους και προσανατολισμό την απεργιακή κλιμάκωση διαρκείας, σαν στόχο όλες αυτές οι μορφές αντίστασης να κορυφωθούνε σε μια νικηφόρα αναμέτρηση με τον Λοβέρδο και την Τρόικα.
Αποφασίστηκε να απλώσουμε και να δυναμώσουμε τον συντονισμό και να καλέσουμε τα νοσοκομεία ιδιαίτερα της επαρχίας που δίνουν μάχες για να επιβιώσουν, να συσπειρωθούνε γύρω από το συντονιστικό αγώνα και τα βήματα κλιμάκωσης που θα βάλει να υλοποιήσει, με αφετηρία της 21 Μάρτη. Όλοι μαζί σε ένα συλλαλητήριο που η Κάρυστο, το Ρέθυμνο, το Αίγιο να πολιορκήσει το Λοβέρδο στην Αθήνα.
Όχι άλλη αναμονή, αγώνας μέχρι την νίκη.
Στην 3η συνάντηση του συντονιστικού την Παρασκευή 9-3-2012 στο αμφιθέατρο του Αγ. Σάββα συμφωνήθηκε να προχωρήσουμε σε νέο γύρο γενικών συνελεύσεων σε όλα τα νοσοκομεία με προτάσεις για δράσεις-κινητοποιήσεις τα εξής:
1. Παρέμβαση του συντονιστικού στην Παναττική σύσκεψη που καλούσε η ΠΟΕΔΗΝ σωματείων νοσοκομείων τη Δευτέρα 12-3-2012
2. Στήριξη της κινητοποίησης έξω από το υπουργείο υγείας την Τρίτη 13-3-2012 10:00πμ που καλούν οι δομές Ψυχικής υγείας.
3. Συμμετοχή στην συναυλία ενάντια στα κλεισίματα και τις απολύσεις στο Σύνταγμα την Τρίτη 13-3-2012 18:00 που διοργανώνεται από το Συντονισμό ενάντια στα κλεισίματα, τις απολύσεις και την απλήρωτη εργασία.
4. Την Πέμπτη 15-3-2012 τοπικές δράσεις κινητοποιήσεις στις ΥΠΕ, κλείσιμο κόμβων, συγκεντρώσεις στις Πύλες των Νοσοκομείων , καταλήψεις διοικήσεων – ταμείων.
5. Συμμετοχή στο Αντιναζιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 17-3-2012 14:00 στα προπύλαια και στη Συναυλία στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.
6. Την Τετάρτη 21-3-2012 κάλεσμα για πανυγειονομική πανελλαδική συγκέντρωση– διαδήλωση νοσοκομείων στο υπουργείο υγείας. Κάλεσμα όλων των νοσοκομείων της επαρχίας που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε συμμετοχή στη συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας 12μεσ.
7. Νέα συνάντηση του συντονιστικού την Δευτέρα 19-3-2012 Ώρα 17:00 στο αμφιθέατρο του Αγ. Σάββα.

Σωματεία – Μέλη διοικητικών Συμβουλίων –επιτροπές αγώνα -υγειονομικοί, από Νοσοκομεία: Άγιος Σάββας, Αττικό, Θριάσιο, Νίκαια, ΚΑΤ,Αγλ. Κυριακού, Ευαγγελισμός, Γεννηματά , Ιπποκράτειο, Ασκληπιείο Βούλας, Αγ. Όλγα, Παίδων Πεντέλης , ΨΝΑ, 5μελής γιατρών ΨΝΑ , εκπρόσωποι του συντονιστικού της ψυχικής υγείας , ειδικής αγωγής και πρόνοιας.

Friday, March 9, 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ

Προς τη διοίκηση του Γ. Ν. Π. & Αγλαΐα Κυριακού
Κοινοποίηση σε ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ, 5Μελή Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ Π.Γ.Ν. Π & Αγλαΐα Κυριακού.

Την Τρίτη 6/3/12 , ώρα 13.00 , στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου μας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση ειδικευομένων ιατρών του Αγλαΐα Κυριακού.
Αποφασίσαμε ομόφωνα να περάσουμε σε επίσχεση διαρκείας από το πρωί της Δευτέρας 12/3/12 εάν η διοίκηση του νοσοκομείου δε μας απαντήσει μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 9/3/12 στα παρακάτω:

-Πότε θα γίνει άμεσα η καταβολή όλων των χρημάτων που αντιστοιχούν στις δεδουλευμένες εφημερίες μας για τους μήνες: Δεκέμβρη 2011, Γενάρη και Φεβρουάριο 2012.
-Πότε θα γίνει άμεσα η καταβολή όλων των χρημάτων που αντιστοιχούν στις υπεράριθμες δεδουλευμένες εφημερίες του 2011- 2012.

Προχωρούμε στην παραπάνω κινητοποίηση γνωρίζοντας το σχετικό ψήφισμα της βουλής την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τις εφημερίες του Ε.Σ.Υ.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι μαζί με τη δική μας αποζημίωση οφείλει η διοίκηση να τακτοποιήσει άμεσα την εκκρεμότητα και των απλήρωτων εφημεριών των επιμελητών μας.
Την Πέμπτη 08.03.2012 συμμετέχουμε στην 3ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας σύμφωνα με την απόφαση της ΕΙΝΑΠ.
Μέχρι την Παρασκευή 09.03.2012 αναμένουμε την έγγραφη απάντησή σας η οποία θα καθορίσει τις περαιτέρω κινητοποιήσεις μας.

Ειδικευόμενοι ιατροί
Γ.Ν.Π. Π&Α Κυριακού
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Γ.Ν.Α. Σισμανόγλειο – Παράρτηματος
(πρώην 1ου Νοσοκομείου Ι.Κ.Α.)
07 Μαρτίου 2012

Προς: Διοικήτρια Γ.Ν.Α. Σισμανόγλειο Δρ. Όλγα Οικονόμου
Θέμα: Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων Γ.Ν.Α. Σισμανογλείου – Παραρτήματος (πρώην 1ο Νοσοκομείο Ι.Κ.Α.)

Η έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων του Γ.Ν.Α. Σισμανογλείου – Παραρτήματος (πρώην 1ο Νοσοκομείο Ι.Κ.Α.) που διενεργήθηκε στις 06/03/2012 αποφάσισε τα παρακάτω:
1. Μη αποδοχή των μετακινήσεων των εργαζομένων του Παραρτήματος και αποδυνάμωση των κλινικών και των τμημάτων αυτού μέχρι την οριστική δημιουργία ενιαίου οργανισμού του Γ.Ν.Α. Σισμανόγλειο ώστε να διασφαλιστούν οι οργανικές θέσεις των εργαζομένων. Άμεση επιστροφή στο Παράρτημα των ήδη μετακινηθέντων εργαζομένων.
2. Άμεση διευθέτηση των προβλημάτων συνύπαρξης του ιατρικού προσωπικού με δεδομένα: α) την προσφυγή της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ύπαρξη διαφορετικών σχέσεων εργασίας των μετακινηθέντων ιατρών με τους ιατρούς του Ε.Σ.Υ. βάσει του νόμου 3918/2-3-2011, που θέτουν θέμα αντισυνταγματικότητας του και άλλων νομικών προβλημάτων, β) το βαθμολόγιο των νοσοκομειακών ιατρών του Ι.Κ.Α. που εντάχθηκαν σε πρωσοποπαγείς θέσεις στα Παραρτήματα των νοσοκομείων υποδοχής.
3. Οι ειδικευόμενοι που αναμένουν στη λίστα του Παραρτήματος να διορίζονται σε αυτό. Επιστροφή των ειδικευομένων που, κακώς, τοποθετήθηκαν στο Γ.Ν.Α. Σισμανόγλειο.
4. Άμεση καταβολή των εφημεριών και υπερωριών του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2011, έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2012 και οριστική λύση του συστήματος πληρωμής αυτών για το νέο έτος.
5. Νομική υποστήριξη για διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων.

Με όλα τα παραπάνω, επιθυμία όλων των εργαζομένων του Παραρτήματος είναι οι ασφαλείς και ποιοτικά αναβαθμισμένη λειτουργία του νοσοκομείου μας, στα πλαίσια των διασυνδεομένων νοσοκομείων με το Γ.Ν.Α. Σισμανόγλειο και η αποφυγή της συνεχούς αποδυνάμωσης με μετακινήσεις που έχουν ως αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας του και τον κίνδυνο κατάργησης οργανικών θέσεων με συνέπεια τις απολύσεις.


Κοινοποίηση:
-Αναπλ. Διοικητή Γ.Ν.Α. Σισμανόγλειο-Παράρτημα
-Διοίκηση Α’ Δ.Υ.Π.Ε.
-Υπουργείο Υγείας
-Δήμοι Πεντέλης - Μελισσίων, Βριλλησίων, Αμαρουσίου, Κηφησιάς
-Μ.Μ.Ε.
Mε χθεσινή της ανακοίνωση, η Ι.Μ. Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων παραχωρεί την κυριότητα του γηροκομείου Ικαρίας στο Δήμο Ικαρίας! Είναι μια εξέλιξη, η οποία δεν έπεσε από τον ουρανό. Είναι αποτέλεσμα αγώνα των εργαζομένων του γηροκομείου, οι οποίοι με την συμπαράσταση συλλόγων, φορέων και κατοίκων του νησιού πέτυχαν μια πρώτη σημαντική νίκη.
Εδώ και ένα χρόνο η Ι.Μ. εκβίαζε και προδίκαζε το κλείσιμο του γηροκομείου με ένα σωρό προφάσεις (στατικότητα κτιρίου, προδιαγραφές λειτουργίας), προσπαθώντας στην ουσία να συσκοτίσει τον πραγματικό λόγο της απόφασής της που δεν ήταν άλλος από το οικονομικό. Το μόνο που επεδίωκε η Ι.Μ. ήταν να καρπωθεί τη δωρεά ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων από εκλιπών συμπατριώτη μας στην Αμερική και αφού θα απαλλασσόταν από το κόστος της μισθοδοσίας, θα επένδυε το ποσό αυτό σε επιχειρηματικά σχέδια …
Από τη μάχη του γηροκομείου και ανεξάρτητα από τα επεισόδια που επακολουθούν, μπορούν αβίαστα να βγουν δύο συμπεράσματα:
1. ότι όταν αγωνίζεσαι ενωτικά και ανυποχώρητα για τα δίκαια αιτήματά σου, τα πάντα είναι δυνατά, και
2. ότι πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για το σύλλογό μας, ο οποίος πέρυσι ανέδειξε το ζήτημα μαζί με τους εργαζόμενους του γηροκομείου, την στιγμή που κανείς άλλος εκείνη την εποχή δεν προέβη σε ανάλογη κίνηση. Ανοίξαμε το θέμα στην τοπική κοινωνία ζητώντας την αλληλεγγύη συλλόγων και φορέων, στηρίξαμε την περσινή κατάληψη, διοργανώσαμε προβολές ταινιών μέσα στο γηροκομείο και βγάλαμε κουτί οικονομικής ενίσχυσης για τους εργαζόμενους όταν αυτοί απολύθηκαν.
Η χθεσινή ημέρα ήταν μια ημέρα χαράς για όλους εμάς που δώσαμε ότι είχαμε για την υπόθεση του γηροκομείου. Παράλληλα, η νίκη αυτή αποτελεί την καλύτερη ένεση ηθικού για τις μάχες που θα ακολουθήσουν, με τα νοσοκομεία να μπαίνουν στον αγώνα ενάντια στην κατάρρευση της δημόσιας υγείας. Σε αυτή την αναμέτρηση με τις μνημονιακές πολιτικές δεν υπάρχουν τσελεμεντέδες επιτυχίας, παρά μόνο ο ενιαίος-ενωτικός-παρατεταμένος αγώνας μας. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
Δρούλιας Σωτήρης
Πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Ικαρίας9 Μαρτίου 2012

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΟΣΩΝ ΓΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΕΣΥ

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΙΑΤΡΩΝ

.................
4. Την επιτακτική ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας σε
24ωρη βάση των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.
5. Το Π.Δ. 187/2009 (ΦΕΚ 217/Α΄/7.10.2009).
6. Την υπ’ αριθμ. ΔΥ5α/οικ.142298/23.12.2011 απόφαση του
Υπουργού Οικονομικών «Διάθεση πιστώσεων του προϋπο.
λογισμού οικονομικού έτους 2012 από τους Υπουργούς».
7. Την υπ’ αριθμ. 2/59167/0026/18.8.2011 (ΦΕΚ 1986/Β΄/
7.9.2011) απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικο.
νομικών «Πληρωμή Δαπανών Μισθοδοσίας και λοιπών
αποζημιώσεων και αμοιβών».
8. Την υπ’ αριθμ. 2/98007/0020/29.12.2011 Εγκύκλιο με Θέμα
«Εκτέλεση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2012».
9. Των άρθρων 3Α και 22, του Ν. 2362/1995 (ΦΕΚ 247/Α΄).
10. Την υπ’ αριθμ. 18η/22.12.2011 απόφαση του ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ.
και τις επιμέρους προτάσεις των Υ.ΠΕ. ανά Νοσοκομείο.
12. Την υπ’ αριθμ. οικ.2/7604/0026/26.1.2012 Εγκύκλιο της
Διεύθυνσης 24ης «Συντονισμού και Ελέγχου και Εφαρμο.
γής Δημοσιολογιστικών Διατάξεων» του Γ.Λ.Κ. με θέμα
«Έλεγχος, Εκκαθάριση και εντολή πληρωμής δαπανών
εφημέριων ιατρών και υπερωριών αποζημίωσης του λοι.
πού προσωπικού των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας
του Ε.Σ.Υ. και του Ε.ΚΑ.Β.».
13. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσης
απόφασης προκαλείται δαπάνη ποσού 316.985.240 ευρώ
σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού του οικονομι.
κού έτους 2012, αποφασίζουμε:
Την κατανομή και καταβολή εφημεριών ιατρών ΕΣΥ για
το χρονικό διάστημα από Δεκέμβριο 2011 έως Νοέμβριο
του 2012, συνολικού ποσού 316.985.240 ευρώ σε βάρος των
πιστώσεων του προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας
και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Φ. 210 Κ.Α.Ε. 0562 ως εξής:
ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΣΥ
Γ.Ν. ΑΘΗΝΩΝ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ 8.971.134
Γ.Ν.Ν.Θ. ΑΘΗΝΩΝ ΣΩΤΗΡΙΑ 4.980.147
Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤ 5.229.154
Γ.Ν. ΑΘΗΝΩΝ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 7.899.544
Γ.Ν. ΠΑΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ 4.733.928
Γ.Ν. ΑΘΗΝΩΝ ΛΑΪΚΟ 5.581.199
Γ.Ν. ΑΘΗΝΩΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 4.121.501
Γ.Ν. ΑΘΗΝΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 3.709.351
Γ.Ν. ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ/ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ ΕΕΣ 4.293.230
Γ.Ν. ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 2.127.296
Γ.Ν. ΠΑΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Π. ΚΑΙ Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ 3.968.662
Γ.Ν. ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ 2.193.411
Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 5.151.876
ΓΕΝΙΚΟ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ 3.005.261
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ Γ.Ν. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ 4.233.249
ΓΕΝΙΚΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ 1.803.157
ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ 98.744
Γ.Ν. ΑΘΗΝΩΝ Η ΕΛΠΙΣ 1.931.954
Γ.Ν. ΑΘΗΝΩΝ Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ 1.238.168
ΝΟΣ. ΑΦΡΟΔ. ΚΑΙ ΔΕΡΜ. ΝΟΣΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ 1.287.969
Γ.Ν. ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ 1.116.240
Γ.Ν. ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ 1.545.563
Γ.Ν. ΠΑΤΗΣΙΩΝ 686.917
ΕΙΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ . ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 356.338
ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣ. ΑΘΗΝΩΝ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΕΙΟ Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ 176.881
Ε.Ι.Α.Α. 236.128
ΣΥΝΟΛΟ Α ΔΥΠΕ 80.677.001
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ 1.828.822
ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ . Κ.Υ. ΛΕΡΟΥ 693.406
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ 675.496
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ 5.904.122
Γ.Ν. ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ 4.117.107
Γ.Ν. ΝΙΚΑΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ 6.105.639
Γ.Ν. ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΖΑΝΕΙΟ 5.146.560
ΓΕΝΙΚΟ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕΤΑΞΑ 3.240.513
Γ.Ν. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΘΡΙΑΣΙΟ 4.222.228
Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 3.367.066
Γ.Ν. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 1.101.349
Γ.Ν. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ 2.942.510
Γ.Ν. ΣΥΡΟΥ ΒΑΡΔΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΩΙΟ 2.602.182
Γ.Ν. ΣΑΜΟΥ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ 1.416.766
Γ.Ν. ΧΙΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ 1.435.800
Γ.Ν . Κ.Υ. ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΤΟ ΒΟΥΒΑΛΕΙΟ 617.649
Γ.Ν. . Κ.Υ. ΛΗΜΝΟΥ 837.059
Γ.Ν. . Κ.Υ. ΚΩ 725.478
Γ.Ν. . Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣ 571.000
Γ.Ν. . Κ.Υ. ΝΑΞΟΥ 532.740
Γ.Ν. . Κ.Υ. ΚΥΘΗΡΩΝ 279.111
ΣΥΝΟΛΟ Β ΔΥΠΕ 48.362.603
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1.293.081
Γ.Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 7.374.393
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΤΡΑΣ ΟΛΥΜΠΟΥ 364.691
Γ.Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 2.661.507
Γ.Ν. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2.802.164
Γ.Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 2.236.040
Γ.Ν. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ 1.486.346
Γ.Ν. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 1.990.544
Γ.Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ 2.771.673
Γ.Ν. ΒΕΡΟΙΑΣ 2.896.475
Γ.Ν. ΕΔΕΣΣΑΣ 2.523.702
Γ.Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ 1.564.797
Γ.Ν. ΝΑΟΥΣΑΣ 1.194.954
Γ.Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 1.740.628
Γ.Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 1.548.088
ΣΥΝΟΛΟ Γ ΔΥΠΕ 34.449.082
ΠΑΝΕΠ. Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ 5.434.786
Γ.Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 6.987.893
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 5.462.571
Γ.Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ 3.472.456
Γ.Ν. ΣΕΡΡΩΝ 3.517.619
ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ 2.600.850
ΠΡΩΤΟ Γ.Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ 3.693.111
Γ.Ν. ΞΑΝΘΗΣ 2.287.509
ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) 10672.α
Γ.Ν. ΔΡΑΜΑΣ 2.255.297
Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ 1.739.579
Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 2.363.615
Γ.Ν. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 2.025.371
Γ.Ν. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ 1.196.265
ΝΟΣ. ΑΦΡΟΔ. ΚΑΙ ΔΕΡΜ. ΝΟΣΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 365.555
Γ.Ν. . Κ.Υ. ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ 514.532
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 769.159
ΣΥΝΟΛΟ Δ ΔΥΠΕ 44.686.168
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ 5.110.717
Γ.Ν. ΒΟΛΟΥ ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ 3.607.564
Γ.Ν. ΛΑΜΙΑΣ 3.306.934
Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ 4.509.456
Γ.Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ 3.006.304
Γ.Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 2.705.674
Γ.Ν. ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ 1.202.522
Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ 2.405.044
Γ.Ν. ΑΜΦΙΣΣΑΣ 901.891
Γ.Ν. ΘΗΒΩΝ 901.891
Γ.Ν. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ 1.202.522
Γ.Ν. . Κ.Υ. ΚΑΡΥΣΤΟΥ 601.261
Γ.Ν. . Κ.Υ. ΚΥΜΗΣ 601.261
ΣΥΝΟΛΟ Ε ΔΥΠΕ 30.063.040
ΠΑΝΕΠ. Γ.Ν. ΠΑΤΡΩΝ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ 6.202.702
ΠΑΝΕΠ. Γ.Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 6.324.584
Γ.Ν. ΠΑΤΡΩΝ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 3.846.695
Γ.Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ 3.705.777
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 307.983
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 190.024
Γ.Ν. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2.671.365
Γ.Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2.709.615
ΓΕΝΙΚΟ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ 2.752.439
Γ.Ν. ΠΥΡΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 1.800.668
Γ.Ν. ΑΡΤΑΣ 2.001.718
Γ.Ν. ΚΟΡΙΝΘΟΥ 2.659.579
Γ.Ν. ΣΠΑΡΤΗΣ ΙΩΑΝ. ΚΑΙ ΑΙΚ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ 1.707.091
Γ.Ν. ΑΓΡΙΝΙΟΥ 2.675.068
Γ.Ν. ΑΡΓΟΥΣ 960.424
Γ.Ν. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 1.776.073
Γ.Ν. ΑΙΓΙΟΥ 957.090
Γ.Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ 1.528.872
Γ.Ν. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 1.237.119
Γ.Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ 917.173
10672.β ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ)
Γ.Ν. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 841.457
Γ.Ν. . Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ 1.688.532
Γ.Ν. ΠΑΙΔΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ 826.508
Γ.Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 1.111.123
Γ.Ν. . Κ.Υ. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 838.274
Γ.Ν. . Κ.Υ. ΜΟΛΑΩΝ 859.438
Γ.Ν. ΝΑΥΠΛΙΟΥ 1.084.999
ΕΙΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ ΝΔ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ 210.402
Γ.Ν. . Κ.Υ. ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ 303.573
Γ.Ν. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ 172.263
Γ.Ν. . Κ.Υ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 463.714
ΣΥΝΟΛΟ ΣΤ ΔΥΠΕ 55.332.339
ΠΑΝΕΠ. Γ.Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 5.667.064
Γ.Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ/ΠΑΝΑΝΕΙΟ 4.821.298
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ 128.797
Γ.Ν. ΧΑΝΙΩΝ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 4.520.970
Γ.Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ 2.589.676
Γ.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1.717.292
Γ.Ν. . Κ.Υ. ΣΗΤΕΙΑΣ 892.992
Γ.Ν. . Κ.Υ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ 892.992
Γ.Ν. . Κ.Υ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟ 309.113
ΣΥΝΟΛΟ Ζ ΔΥΠΕ 21.540.193
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΤΑΝΟΜΩΝ 315.110.427
ΝΙΜΙΤΣ 1.249.185
ΑΙΓΗΝΙΤΕΙΟ 550.628
ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ 75.000
316.985.240
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 1 Μαρτίου 2012
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ
ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) 10672.γ

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ-ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ

ΣΗΜΕΡΑ 9 ΜΑΡΤΗ ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΣΤΙΣ 5ΜΜ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΑΓ.ΣΑΒΒΑ.

Η ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΛΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΣ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ΑΝΑΓΚΑΙΑ,
ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΠΟΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ...
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΠΕΤΑΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΣΤΟΣ, ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ,ΑΙΓΙΟ,ΡΕΘΥΜΝΟ,ΑΓ ΣΑΒΒΑΣ ΚΛΠ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ.
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΣΚΟΡΠΙΑ ΒΗΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΔΡΑΣΕΙΣ।
ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ, (ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ) ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΙΠΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΚΟΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΥΧΝΑ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ- ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ!
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΡΠΑΞΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΡΠΑΞΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΤΑ 50ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Tuesday, March 6, 2012

ΛΟΒΕΡΔΟ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Αγώνας διαρκείας για να τους σταματήσουμε
Δεν θα περάσουν κλεισίματα, περικοπές και απολύσεις


Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ξεσηκώνονται με μαζικές κινητοποιήσεις.
Ο συντονισμός νοσοκομείων και υγειονομικών καλεί σε απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 8 Μάρτη και συγκέντρωση στις 12μεσ στο υπ. Υγείας στην Αθήνα. Θα είναι εκεί και οι γιατροί Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), απεργούν με στάση εργασίας 11πμ με 2μμ. Από την Κρήτη μέχρι την Κάρυστο που οργισμένοι εργαζόμενοι και κάτοικοι πολιόρκησαν νοσοκομείο και διοικητή για να σταματήσουν το λουκέτο του νοσοκομείου τους, μέχρι το Αίγιο που παλεύουν με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας 10πμ με 1μμ, όλοι στέλνουν ένα ξεκάθαρα μήνυμα στο Λοβέρδο ότι δεν θα περάσουν τα λουκέτα και οι περικοπές στα νοσοκομεία.
Ο Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι στόχος του είναι να εξαφανίσει πάνω από 50 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα. Στα νέα μέτρα περιλαμβάνονται επιπλέον περικοπές στις εφημερίες, στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων και στις αμοιβές του υγειονομικού προσωπικού.
Ενώ με διακηρυγμένο στόχο 150.000 απολύσεις μέχρι το 2015 και 15.000 για φέτος, προετοιμάζεται το έδαφος για μαζικές απολύσεις και στην υγεία.
Τα δημόσια νοσοκομεία δυστυχώς αυτή τη στιγμή δουλεύουν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες για γιατρούς και ασθενείς. Δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό, γιατροί και νοσηλευτές απλήρωτοι ή με πετσοκομμένους μισθούς, ελλείψεις σε βασικά υλικά και φάρμακα, συνεχείς περικοπές στις δαπάνες, χαμηλής ποιότητας υλικά. Νοσοκομεία που δουλεύουν σε αυτές τις συνθήκες, δεν είναι «ανοιχτά» νοσοκομεία. Την ίδια στιγμή με την αύξηση της φτώχειας και με την κατάρρευση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, η κίνηση στα ΤΕΠ των δημόσιων νοσοκομείων διαρκώς αυξάνεται, ενώ ο κόσμος στρέφεται μαζικά στο δημόσιο νοσοκομείο.
Η κυβέρνηση Παπαδήμου-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και η τρόικα προχωρούν να ολοκληρώσουν το αντεργατικό έγκλημα που ονομάζουν «διάσωση της Ελλάδας». Συμφώνησαν μεταξύ τους για τα δισεκατομμύρια που θα μοιράσουν στους τραπεζίτες και θέλουν να σιγουρέψουν ότι θα καταφέρουν να επιβάλουν στους εργαζόμενους την πληρωμή του λογαριασμού για πολλά-πολλά χρόνια.
Με άλλα λόγια λένε όσο πιο ξετσίπωτα γίνεται: Οι τραπεζίτες ÜUBER ALLES- πάνω απ’ όλα.
Όσα ψέματα και να λένε ότι «μας έσωσαν από τη χρεοκοπία» δεν μπορούν να κρύψουν ότι παρά τη βαρβαρότητα της επίθεσης στους μισθούς, τις συντάξεις και τις δουλειές μας, είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν. Οι ίδιοι λένε ότι το 2020 το ελληνικό χρέος, ακόμη και αν περάσουν όλα τους τα μέτρα, θα είναι στο 120% όσο δηλαδή όταν μπήκαμε στο πρώτο μνημόνιο. Ήδη πριν καν στεγνώσουν τα μελάνια από τις υπογραφές μιλάνε για νέο γύρο μέτρων.
Συνάδελφοι πιστεύουμε πως χρειάζεται να ενισχυθεί μια άλλη λογική μέσα στα νοσοκομεία. Της στήριξης και οργάνωσης, στην βάση των εργαζομένων στα νοσοκομεία με επιτροπές ανοιχτές σε όλους και προσανατολισμό να παλέψουμε για μια αποφασιστική νικηφόρα αναμέτρηση με τον Λοβέρδο και την κυβέρνηση Παπαδήμου, με απεργιακή κλιμάκωση. Να «κλείσουμε» τα νοσοκομεία, τις κλινικές με απεργιακό λουκέτο για να τα σώσουμε από το μόνιμο κλείσιμο. Δεν δουλεύουμε με πετσοκομμένους μισθούς, με την απειλή της κατάργησης νοσοκομείων, κλινικών, τμημάτων και οργανισμών και τελικά την απόλυση για χιλιάδες συναδέλφους μας. Δεν αφήνουμε να υλοποιηθεί ούτε ένα βήμα του Λοβέρδου που διαλύει την πρόσβαση στην δημόσια, δωρεάν υγεία και περίθαλψη για τους εργαζόμενους, τους ανασφάλιστους, τους μετανάστες και τα παιδιά μας. Αν οι χαλυβουργοί αντέχουν πάνω από 120 μέρες απεργιακού αγώνα, είναι σίγουρο ότι μπορούμε και εμείς. Φτάνει να οργανώσουμε την περιφρούρηση, το απεργιακό ταμείο του αγώνα μας και τον συντονισμό με τα υπόλοιπα νοσοκομεία και τους εργατικούς χώρους που θα μπαίνουν στον αγώνα.
Πρώτο βήμα να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που καλεί ο συντονισμός νοσοκομείων την Πέμπτη 8 Μάρτη στις 12μεσ στο υπ υγείας. Άλλα και στην νέα σύσκεψη που καλεί την Παρασκευή 9 Μάρτη και ώρα 17:00 στο αμφιθέατρο του Αγ. Σάββα.
Παλεύουμε να βγάλουμε αποφάσεις στις συνελεύσεις μας για απεργιακή κλιμάκωση διαρκείας, ζητάμε από ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ και την ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν τις απεργίες μας και να βγάλουν και αυτοί αντίστοιχο απεργιακό πρόγραμμα διαρκείας. Να διεκδικήσουν μαζικές προσλήψεις άμεσα και μισθούς στο επίπεδο τουλάχιστον του 2009. Όχι άλλη αναμονή, αγώνας μέχρι την νίκη.

Monday, March 5, 2012

ΛΟΒΕΡΔΟ ΑΚΟΥ ΤΟ ΚΑΛΑ...ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ

Εξαγριωμένοι κάτοικοι και εργαζόμενοι του νοσοκομείου, πολιόρκησαν νοσοκομείο και διοικητή διαδηλώνοντας την αντιθεσή τους στη συνένωση του τοπικού νοσοκομείου με αυτό της Χαλκίδας. O διοικητής του νοσοκομείου αναγκάστηκε να περάσει τη νύχτα στο γραφείο του, όπου είχε εγκλωβιστεί απο τους οργισμένους εργαζόμενους! Οι κάτοικοι υποστηρίζουν πως η συνένωση συνεπάγεται υποβάθμιση του νοσοκομείου σε κέντρο Υγείας
Eνώ ο Υπουργός Υγείας Αντρέας Λοβέρδος αναγκάστηκε να διαβεβαιώσει μιλώντας στα ΜΜΕ πως το νοσοκομείο δεν θα υποβαθμιστεί και δεσμέυτηκε να συναντηθεί με τους κατοίκους της περιοχής.Αγώνας διαρκείας, ξεσηκωμός παντού ενάντια στον χασάπη του ΔΝΤ και της τρόικας Λοβέρδο. Τα νοσοκομεία θα μείνουν ανοιχτά ότι και να κάνουν τα αρπακτικά της τρόικας και της κυβέρνησης.

ΛΟΒΕΡΔΟ ΑΚΟΥ ΤΟ ΚΑΛΑ...ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Γ।Ν।ΑΙΓΙΟΥ ‘’Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ’

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι του Γ .Ν. Αιγίου, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, χωρίς να εθελοτυφλούν, κατανοούν πλήρως την πραγματική αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα ο χώρος της Υγείας.
Η ανάλγητη πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων, με τις κατευθυντήριες γραμμές του ΔΝΤ και υπό την αυστηρή επίβλεψη της ΤΡΟΙΚΑΣ, ψήφισε το 2ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ και προχωρά στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση του ΕΣΥ και κατά συνέπεια όλων εμάς που το υπηρετούμε και το στηρίζουμε.
Έχοντας πάντα κατά νου ότι Η ΥΓΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ και η προάσπιση της είναι καθήκον όλων, αποφασίσαμε ομόφωνα στην Γενική Συνέλευση της 1/3/12 να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις.
Έτσι, από την Δευτέρα 5/3/12 προβαίνουμε σε
1.Επαναλαμβανόμενες τρίωρες στάσεις εργασίας 10πμ-1μμ
2.Κατάληψη της γραμματείας εξωτερικών ιατρείων για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου (λέμε όχι στην είσπραξη των 5 ευρώ)
3.Συμβολική κατάληψη στο χώρο των γραφείων της Διοίκησης.
Τα αιτήματα της κινητοποίησης μας είναι
-Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους. Λέμε
Όχι στην εξαθλίωση της.
Όχι στις συγχωνεύσεις Νοσοκομείων και κλινικών
-Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό.
Όχι στις απολύσεις και στην εφεδρεία
-Εξασφάλιση των απαραίτητων υλικών –φαρμάκων για την ασφάλεια των ασθενών και ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου.
Όχι άλλες ελλείψεις σε φάρμακα και αναγκαία υλικά
Άμεση καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους των νοσοκομείων με αναδρομική ισχύ.
Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών (νυχτερινά, αργίες κλπ) του 4ουτριμήνου 2011.
. Όχι στο μισθολόγιο-φτωχολόγιο.
Επαρκής χρηματοδότηση της υγείας για το 2012.
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
…ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ…

Friday, March 2, 2012




ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΜΕ
Απο την πλκλαυθμώνος μέχρι την βουλή εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα σωματείων και της ΕΠΑΣΣ διαδήλωσαν όλοι μαζί
Ήταν εκει οι εργαζόμενοι του ΟΕΚ που δίνουν την μάχη να κρατήσουν τις δουλειές τους και τον οργανισμό απο τα αρπακτικά της κυβέρνησης και της τρόικας, επιτροπή απο εργαζόμενους δανειολήπτες συμπαράστασης στον ΟΕΚ, εργαζόμενοι απο τα ασφαλιστικά ταμεία, απο νοσοκομεία, η επιτροπή κεφαλαιαγοράς, η ιντρακομ, εργαζόμενοι της ελευθεροτυπίας, του μετρό, του υπ αγροτικής ανάπτυξης κλπ।
Η αστυνομία μπλόκαρε την διαδήλωση στα λουλουδάδικα και δεν την άφησε να συνεχίσει Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι ανανεώσανε τα αγωνιστικά ραντεβού τους στα επόμενα βήματα που καλούν οι χωροι που παλεύουνε και ο συντονισμός στα νοσοκομεία.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ 28/2

Την Τρίτη 28-2-2012 και ώρα 17:00 στο αμφιθέατρο του Αγίου Σάββα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη σύσκεψη του συντονισμού συλλόγων νοσοκομείων, επιτροπών αγώνα, υγειονομικών και εργαζόμενων στην ψυχική υγεία, ειδική αγωγή και πρόνοια.
Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι συλλόγων εργαζομένων, μέλη ΔΣ, αντιπρόσωποι από επιτροπές αγώνα και εργαζόμενοι από:
Άγιο Σάββα, Παίδων Πεντέλης , Θριάσιο , Αττικό , Αγλαία Κυριακού , Ιπποκράτειο , Αγία Όλγα ,Γεννηματά , ΨΝΑ , Δρομοκαίτειο , ΕΚΑΒ και εκπρόσωποι συλλόγων, μέλη ΔΣ, εργαζόμενοι από ψυχική υγεία, ειδική αγωγή και πρόνοια.
Έγιναν τοποθετήσεις και εκτιμήσεις για τη 48ωρη απεργία στις 22-23/2/12 , την
πανυγειονομική διαδήλωση στις 23/2/12 και τις κατά τόπους δράσεις-συνελεύσεις την εβδομάδα που μεσολάβησε και τονίστηκε η ανάγκη συνέχειας και κλιμάκωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Κοινή εκτίμηση όλων ήταν ότι οι συντονισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις των νοσοκομείων, έσπρωξαν και την απόφαση για πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΠΟΕΔΗΝ.
Τέλος η πετυχημένη απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση των υγειονομικών μαζί με την ψυχική υγεία, την ειδική αγωγή και την πρόνοια, τους εργαζόμενους στον ΟΕΚ, στο υπ. Υγείας, στο ΥΠΕΧΩΔΕ και σε μια σειρά άλλους συλλόγους εργαζομένων ήταν ένα σημαντικό βήμα που έδωσε αυτοπεποίθεση σε όλους για την συνέχεια.

Συμφωνήθηκε :

1)Η συμμετοχή στη 3ωρη πανελλαδική στάση της ΑΔΕΔΥ στις 29/2 με συγκέντρωση και διαδήλωση 12:30 στην πλατεία κλαυθμώνος των νοσοκομείων, μαζί με τους εργαζόμενους απο τον ΟΕΚ και με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία, σε συντονισμό με τις πανευρωπαικές κινητοποιήσεις που θα γίνονταν εκείνη την μέρα.

2)Γύρος γενικών συνελεύσεων μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

3)Πρόταση στις γενικές συνελεύσεις για νέο πανυγειονομικό συντονισμό
με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας την Πέμπτη
8-3-2012 και ώρα 12:00.

4)Νέα σύσκεψη του συντονισμού Παρασκευή 9-3-2012 και ώρα 17:00 στο
αμφιθέατρο του Αγίου Σάββα.

5)Στήριξη των κινητοποιήσεων των δομών της ψυχικής υγείας στις
13-3-2012 με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας .

Αγωνας διαρκείας μέχρι την νίκη!