6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, October 18, 2016

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ - ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΡΑ!

Επικουρικοί γιατροί: Με τους αγώνες μας να κερδίσουμε το δικαίωμα σε μόνιμη και σταθερή εργασία
Οι ετήσιες παρατάσεις της θητείας των επικουρικών, που η θητεία τους λήγει στις 30/9/2016 είναι οι τελευταίες που θα δοθούν. Από εδώ και πέρα δεν θα γίνονται παρατάσεις αλλά οι επικουρικοί θα απολύονται και θα μπαίνουν καινούργιοι στις θέσεις τους. Το Υπουργείο επιμένει πως δεν πρόκειται να δοθεί παράταση θητείας στους Επικουρικούς Γιατρούς που η θητεία τους λήγει από 1/10/16 και μετά. Αν το αντίστοιχο νοσοκομείο εκτιμά πως εξακολουθεί να χρειάζεται την συγκεκριμένη θέση, τότε πρέπει να αποστέλλει σχετικό αίτημα στο Υπουργείο έγκαιρα πριν την λήξη της θητείας του υπηρετούντος ώστε να επαναπροκηρύσσεται και να καλύπτεται με την ισχύουσα διαδικασία του πίνακα ανά ΥΠΕ. Αυτά επιβεβαίωσαν ο ίδιος ο υπουργός Ξανθός και ο αν. Υπουργός Πολάκης σε συναντήσεις με τα σωματεία .H πραγματικότητα είναι ότι το κουαρτέτο και μαζί και η κυβέρνηση θεωρούν ότι κάθε παράταση ισοδυναμεί με μόνιμη πρόσληψη και άρα όσοι επικουρικοί δουλεύουν αυτή την στιγμή θα πεταχτούν στην ανεργία. Η επιλογή αυτή της κυβέρνησης είναι μια κατά μέτωπο επίθεση στο δικαίωμα στην δουλειά και οδηγεί σε κατάρρευση την λειτουργία των νοσοκομείων, ενώ ταυτόχρονα επεκτείνει ακόμα περισσότερο τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Η μάχη για να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός ή εργαζόμενος είναι κομβική μάχη όλου του υγειονομικού κινήματος. Είναι μάχη για το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία και ενάντια στην διάλυση της δημόσιας υγείας.
Με τους αγώνες των σωματείων μας και των ίδιων των επικουρικών έχουμε κερδίσει τις παρατάσεις του προηγούμενου διαστήματος. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις ενώσεις γιατρών και με πανελλαδικό συντονισμό των επικουρικών για να κερδίσουμε την παράταση όλων των υπηρετούντων επικουρικών, να μην απολυθεί κανένας, να μονιμοποιηθούν όλες/οι αφού η πολιτεία διαρκώς «ομολογεί» στην πράξη πως οι θέσεις αυτές αντιστοιχούν σε πάγιες – διαρκείς ανάγκες. Παλεύουμε με όλο το υγειονομικό κίνημα για μαζικές προσλήψεις και να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά στα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια υγεία που ξεπερνούν τα 10.000. 
Έχουμε τη δύναμη να αναγκάσουμε το υπουργείο και την κυβέρνηση σε υποχώρηση και να επιβάλλουμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αυτή η δύναμη φάνηκε στην μεγάλη και ελπιδοφόρα απεργία και διαδήλωση των υγειονομικών στις 6 Οκτώβρη. 
Γι'αυτό προτείνουμε άμεσα να οργανώσουμε απεργιακή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο υγείας σε συντονισμό με τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες της υγείας στις 26 Οκτώβρη. *(η ανακοίνωση του δικτύου γιατρών ΝΥΣΤΕΡΙ βγήκε πρίν απο την απόφαη της ΕΙΝΑΠ και διανεμήθηκε στην συγκέντρωση που έγινε στον Γεννηματά).

Ενωνόμαστε και μαζικοποιούμε με την παρουσία μας όλες τις απεργιακές μάχες της υγείας (3 Νοέμβρη) και τις πανεργατικές απεργίες .

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ 20/10 

ΠΕΔΥ ΤΟΥΜΠΑΣ 1o όροφο 1:00μμ

No comments: