6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, March 6, 2017

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΓΝΠΑΤΡΑΣ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Στις εκλογές του σωματείου για νέο ΔΣ και για εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ στις 21-22-23 Μάρτη

ελάτε μαζί μας, για να τα αλλάξουμε όλα!


Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Οι εκλογές στο σύλλογό μας γίνονται σε μία κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους.
Η κυβέρνηση πέρα από τα παχιά λόγια, συγκεκριμενοποιεί βήμα βήμα την νέα συμφωνία με τους δανειστές.Το νέο μνημόνιο προβλέπει μείωση του αφορολόγητου, μείωση των συντάξεων, απελευθέρωση των απολύσεων. Νέα δυσβάσταχτα μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων και μετά το 2019, με στόχο να εξοικονομηθούν επιπλέον 3,5-4,5 δις ευρώ για τους τραπεζίτες. Η συζήτηση μεταξύ τους είναι, αν τα δυσθεώρατα πλεονάσματα, που θα ματώσουνε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη και θα σημάνουν νέες περικοπές και στην υγεία, θα είναι για τρία, για πέντε ή δέκα χρόνια. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτά τα μέτρα είναι μονόδρομος και θα είναι τα τελευταία. Μοιάζουν με τους Σαμαροβενιζέλους όχι μόνο στα βάρβαρα μέτρα που παίρνουν σε βάρος των εργαζόμενων αλλά και στα ψέματα που λένε, ότι τάχα βγαίνουμε από τα μνημόνια, την ώρα που υπογράφουν την συνέχισή τους.

Να ξηλώσουμε παλιά και νέα μνημόνια
Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, να ανοίξουμε τον δρόμο για την εργατική προοπτική. Και αυτό σημαίνει ότι στην προμετωπίδα των εργατικών διεκδικήσεων να βάλουμε τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων. Να ανοίξουμε την δυνατότητα για γενναία χρηματοδότηση μιας πραγματικά δημόσιας και δωρεάν υγείας.

Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι δραματική.
Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε οριακό σημείο λειτουργίας από την υποχρηματοδότηση και την δραματική έλειψη προσωπικού. Η εντατικοποίηση της εργασίας μας φτάνει σε εξοντωτικά επίπεδα. Η αύξηση του φόρτου εργασίας, η ένταση και οι άθλιες συνθήκες εργασίας, μας οδηγούνε στα όρια της αντοχής μας.
Οι νέοι οργανισμοί, αντί να ανοίξουνε τα κλειστά νοσοκομεία που τους βάλανε λουκέτο, οι Λοβέρδοι και οι Γεωργιάδηδες, προετοιμάζουν νέες συγχωνεύσεις-καταργήσεις οργανικών θέσεων, τμημάτων, κλινικών ακόμα και νοσοκομειακών μονάδων.
Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι με τις προυποθέσεις του νόμου Πολάκη κινδυνεύουν να χάσουν μαζικά την δουλειά τους. Από 1/1/2017 οι ληστικές εισφορές του αντιασφαλιστικού νόμου-λαιμητόμου, λεηλατούν για άλλη μια φορά τους μισθούς χιλιάδων γιατρών, ενώ μειώνουν τις συντάξεις για όλους και για όλες, μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού τους. Ενώ παρατείνει την εργασία μας μέχρι τα 67 χρόνια.

Οι αγώνες μας παραμένουν ο μόνος δρόμος
για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας
Χιλιάδες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δώσαμε, σκληρούς αγώνες ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και ήμασταν κομμάτι της αντίστασης που γκρέμισε τους σαμαροβενιζέλους. Με τους αγώνες μας διαλύσαμε την αξιολόγηση του Μητσοτάκη και αποτρέψαμε απολύσεις στα Δημόσια νοσοκομεία, κρατήσαμε ανοιχτά πολλά νοσοκομεία που οι Λοβέρδοι και οι Γεωργιάδηδες είχαν βάλει στόχο να τα κλείσουνε, όπως κάνανε με μια σειρά νοσοκομεία.
Διεκδίκησαμε και στην συνέχεια, να σταματήσουν στην πράξη αυτές οι πολιτικές, απέναντι και στην νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, με δεκάδες συνεχείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις σωματείων και του συντονιστικού νοσοκομείων για προσλήψεις προσωπικού και χρηματοδότηση, με τις πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις στα ''καραβάνια της υγείας''. Με τους αγώνες που κέρδισαν την παράταση των συμβάσεων για τους επικουρικούς, με το κίνημα των επισχέσεων της άνοιξης του 2015 για τα απλήρωτα και το ταξικό ΟΧΙ του 62% το καλοκαίρι στο δημοψήφισμα. Οι αγώνες στα νοσοκομεία, βάδισαν μαζί, με τις μεγάλες πανεργατικές κινητοποιήσεις, αλλά και με το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Το δίκτυο των υγειονομικών που στηρίζουν το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ έπαιξε και παίζει σημαντικό ρόλο για την οργάνωση και την επιτυχία αυτων των αγώνων. Μπροστά μας έχουμε άλλο ένα τέτοιο σημαντικό αγωνιστικό βήμα, την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΉ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και το ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ στις 15 Μάρτη, αλλά και την 18 Μάρτη με την Διεθνή κινητοποίηση και τα συλλάλητήρια για έναν κόσμο χωρίς φασίστες και ρατσισμό!


Να κάνουμε ανταρσία
απέναντι στην βαλτωμένη κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο μας
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Τα τελευταία δύο χρόνια ζήσαμε την πλήρη διάλυση του Σωματείου εργαζομένων με ευθύνη της συνδικαλιστικής του ηγεσίας αλλά και συνδικαλιστικών παρατάξεων που συμμετείχαν σ’ αυτό.
Την ώρα που η κυβέρνηση έβαζε μαχαίρι στις αποδοχές μας, η προηγούμενη Διοίκηση αυθαίρετα παρακρατούσε το 25% των δεδουλευμένων των εργαζομένων λόγω έλλειψης χρημάτων, η εργοδοτική τρομοκρατία αυξανότανε κατακόρυφα και η εντατικοποίηση της δουλειάς ξεπερνούσε κάθε προηγούμενο όριο, με ότι συνεπάγεται αυτό για εργαζόμενους και ασθενείς, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις του σωματείου μας επέλεξαν την δικαστική διαμάχη για τις καρέκλες και την σφραγίδα.
Η παράταξη της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ συνέχισε να συν-διοικεί με την διοίκηση του νοσοκομείου, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΜΕ ανέμεναν την απόφαση της αστικής δικαιοσύνης, για να τους «νομιμοποιήσει» σε ότι αφορούσε την οργάνωση του αγώνα μας και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι εργαζόμενοι τσακισμένοι από την κούραση να σηκώνουν σήμερα στην πλάτη τους το βάρος της λειτουργίας μιας ολόκληρης υγειονομικής περιφέρειας, ασθενείς να νοσηλεύονται εκτός των κλινικών τους και μακριά από τους επιβλέποντες γιατρούς ειδικότητας, η Διοίκηση του νοσοκομείου να αναλαμβάνει τον ρόλο των δουλεμπορικών γραφείων εργασίας προσλαμβάνοντας εργαζόμενους με μισθούς πείνας, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, οι νοσηλευτές να εργάζονται με δύο και τρεις νύχτες την εβδομάδα με ένα ρεπό ή και με κανένα, η εργοδοτική τρομοκρατία να τσακίζει κόκκαλα.
Αυτά μας κληροδοτούν οι απερχόμενες παρατάξεις του Δ.Σ. Ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Τους είδαμε, τους γνωρίσαμε, ζούμε τον εφιάλτη που μας έφτιαξαν ως συνένοχοι στο έγκλημα, κάθε μέρα.
Ήρθε η ώρα να πάρουμε την ευθύνη που μας αναλογεί, ήρθε η ώρα να οργανώσουμε τον αγώνα μας, να συγκρουστούμε με τις μνημονιακές πολιτικές και τα κόμματα που τις στηρίζουν. Ήρθε η ώρα για ένα μαζικό, δυνατό, μαχητικό Σωματείο. Ήρθε η ώρα να κάνουμε την ανατροπή.

Οι αγώνες στα χέρια των εργαζομένων
Αυτό που μπορεί να αλλάξει αυτή την κατάσταση είναι η κινητοποίηση και η οργάνωση της βάσης των υγειονομικών, μέσα από επιτροπές αγώνα, την δημοκρατία των γενικών συνελεύσεων, το σπάσιμο της περιχαράκωσης και του συντεχνιασμού, να παλέψουμε ΕΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ. Αυτός ο κόσμος του αγώνα χρειάζεται, να πάρει στα χέρια του και το σωματείο, να δώσει τον αγωνιστικό και πολιτικό προσανατολισμό που χρειάζεται για να ανατρέψει την σημερινή άθλια κατάσταση στα νοσοκομεία. Γι αυτό σας καλούμε να στηρίξετε την ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ του ΠΓΝΠ να συγκροτήσουμε ένα ενωτικό κίνημα Ανατροπής μέσα στο υγειονομικό κίνημα, με πρώτο βήμα τη συμμετοχή μας στις εκλογές του σωματείου μας και την εκλογή αντιπροσώπων που να γίνουν η φωνή μας στο ΔΣ του σωματείου, στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά και συνεχίζοντας αγωνιστικά για να κερδίσουμε προσλήψεις και χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας.

Διεκδικούμε:

  • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό,
    για κάθε μετανάστη-πρόσφυγα και ανασφάλιστο
  • Άμεσες προσλήψεις εργαζομένων με σταθερή και μόνιμη εργασία.
  • Κανένας εργαζόμενος σε δουλεμπορικό καθεστώς από την διοίκηση του νοσοκομείου.
  • Μονιμοποίηση τώρα για όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου από το νοσοκομείο.
  • Εγγραφή όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτου κλάδου και ειδικότητας στο νοσοκομείο, στο Σωματείο Εργαζομένων.
  • Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, καταβολή όλων των χρεών σε ρεπό και κανονικές άδειες.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

No comments: