6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, March 13, 2017

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ Ν/ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

 ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ Ν/Σ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Το επικείμενο νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση με τίτλο:« ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΠΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ » οδηγεί στην συρρίκνωση των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων και τη σταδιακή αποδυναμωση μέχρι και την καταργησή τους. Μεθοδικά παραχωρεί την κρατική χρηματοδότηση να τη διαχειρίζεται ο ιδιωτικός τομέας, οι ΜΚΟ, και η ΑΕΜΥ Α.Ε.
Αλλάζει την διοικητική δομή, συστήνοντας τομείς Ψυχικής Υγείας και περιφερειακά συμβούλια τα οποία θα εποπτεύουν, θα διοικούν και θα εισηγούνται στο Υπ. Υγείας την κατάργηση Μονάδων – Κλινικών και την μετακίνηση προσωπικού εντός τομέα Ψυχικής Υγείας.
Το νοσμοσχέδιο ουσιαστικά προωθεί, την κατάργηση των εναπομείναντων ψυχιατρικών νοσοκομείων, την σύσταση νέων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, την μετακίνηση και την κατάργηση θέσεων, στηρίζει το άπλωμα νέων συμβάσεων εργασίας με καθεστώς γαλέρας και την άρση της μονιμότητας, την παράδοση συνολικά της ψυχικής υγείας στην Α.Ε.Μ.Υ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας) , σε ιδιώτες και ΜΚΟ.
 
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ 
 
συνεχιζουμε ακόμα και αν ψηφιστεί - να το ακυρωσουμε στην πράξη
Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι στην υγεία δίνουμε μια πρώτη μεγάλη απάντηση ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΏΝΟΥΜΕ 15Μάρτη 

No comments: