6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Sunday, April 23, 2017

ΠΑΤΡΑ: Ε.Α.Π.-ΝΥΣΤΕΡΙ ΠΓΝΠ:26/4 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΣΤΙΣ 26 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι
Η νέα συμφωνία που έκλεισε στην Μάλτα θα σημάνει νέα αφαίμαξη στα εισοδήματα μας, νέες περικοπές στη δημόσια υγεία με σκοπό την εξοικονόμηση πλεονασμάτων 3,5% για τα επόμενα τουλάχιστον 5 χρόνια. Πλεονάσματα που θα ματώσουν κάθε εργαζόμενο και θα γεμίσουν τις τσέπες των τραπεζιτών και των κεφαλαιούχων με δισεκατομμύρια ευρώ.
Μάταια προσπαθεί το κυβερνητικό επιτελείο να πείσει ότι η συμφωνία που έκλεισε έχει μεν δυσάρεστα μέτρα αλλά έχει και αντίμετρα. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για συμφωνία σφαγής μισθών και συντάξεων, ένα μνημόνιο διαρκείας που θα συνεχίσει και θα οξύνει την οικονομική κρίση, που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξαθλίωση ενός μεγάλου τμήματος του λαού και στην συγκέντρωση περισσότερου πλούτου στα χέρια των λίγων . 
Ένα νέο μνημόνιο που αποτελεί την συνέχεια των βαθιά ταξικών και αντιλαϊκών πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων, που διαχρονικά για τον κλάδο μας σήμαναν την δραστική υποχρηματοδότηση της Υγείας, τον αποκλεισμό μεγάλου τμήματος του λαού από τις υπηρεσίες υγείας, τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τις ελλείψεις σε φάρμακα και υλικό, την πληρωμή από την τσέπη μας φαρμάκων και εξετάσεων, την υπολειτουργία νοσοκομείων και νοσηλευτικών μονάδων, την πρόωρη φθορά της υγείας μας ως εργαζομένων λόγω της επιδείνωσης των εργασιακών συνθηκών, την μείωση των μισθών μας, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης .
Μπροστά σ’ αυτή τη νέα αντεργατική λαίλαπα που μας ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουμε μία νεοεκλεγμένη διοίκηση στο Σωματείο Εργαζομένων η οποία συνεχίζοντας την τακτική των προηγούμενων δύο χρόνων που διέλυσε ουσιαστικά το Σωματείο, δεν προχωρά σε συγκρότηση Δ.Σ με ευθύνη της πλειοψηφούσας παράταξης ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ, συνεχίζοντας έτσι το καθεστώς ομηρίας των εργαζομένων και διευκολύνοντας το σφυροκόπημα της κυβέρνησης.
Δεν ξεχνάμε ότι έχουν ευθύνη για την εντατικοποίηση της δουλειάς μας, την υπερχρέωση μας με Repo και Κ.Α, το εφημεριακό καθεστώς που έχει παγιωθεί και οδηγεί στην κατάρρευση των εργαζομένων και την ταλαιπωρία των ασθενών, την εργοδοτική τρομοκρατία που ασκείται στο χώρο δουλειάς μας και που μας οδηγεί σε μια συνεχή υποχώρηση από τα δικαιώματα μας, δεν ξεχνάμε την ευθύνη τους για τα παράνομα και εξαντλητικά ωράρια που δουλεύουμε.
Δεν θέλουν την οργάνωσή μας γιατί είναι κομμάτι του ίδιου του εκμεταλλευτικού συστήματος της εργοδοσίας. Αυτά τα συμφέροντα υπηρετούν, μ’ αυτή την δύναμη συντάσσονται.
Καμιά εμπιστοσύνη, κανένας χρόνος αναμονής. Μπροστά μας βρίσκεται η κινητοποίηση που εξήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ στις 26 Απρίλη στα Ιωάννινα με το καραβάνι της Υγείας. 
Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, οργανωνόμαστε και συμμετέχουμε κάτω από ένα πλαίσιο διεκδίκησης- σύγκρουσης με την εργοδοσία και τις εργατοκτόνες πολιτικές κυβέρνησης, Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ.
Προχωράμε μπροστά. Παλεύουμε για:
- Σύστημα Υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν για όλο τον λαό, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, χρηματοδοτούμενο από κράτος και εργοδότες. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, δουλειά μόνιμη και σταθερή για όλους. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων που μας οδηγούν στην δουλειά μέχρι τα βαθιά μας γεράματα. Άμεση καταβολή των δεκάδων χιλιάδων οφειλόμενων Repo και Κ.Α.
-Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας, διαγραφή των χρεών μας σε τράπεζες και δημόσιο, δραστική μείωση της φορολογίας σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, αύξηση στην φορολογία του πλούτου
-Να μην περάσουν οι συμφωνίες που ιδιωτικοποιούν το νερό και το ρεύμα, να επιστρέψει όλη η δημόσια περιουσία στον λαό.
--Να μην περάσει η νέα συμφωνία λαιμητόμος για τον λαό. Ακύρωση όλων των μνημονίων, οριστική αποδέσμευση από Ε.Ε και Δ.Ν.Τ.
Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας. 
Ανοίγουμε τον δρόμο για μια κοινωνία όπου εμείς οι εργαζόμενοι θα διαχειριζόμαστε τον πλούτο που παράγουμε.
Επόμενος απεργιακός σταθμός η 1η Μάη.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - ΝΥΣΤΕΡΙ ΠΓΝΠ

No comments: