6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, April 11, 2017

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ! - ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΡΑ!

10/4/2017

Η μνημονιακή ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! έστω και με την μορφή προσυμφώνου. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει ότι η Συμφωνία που έκλεισε στη Μάλτα έχει μεν “δυσάρεστα” μέτρα αλλά έχει και αντίμετρα και πάνω απ' όλα τερματίζει την αβεβαιότητα για την πορεία της οικονομίας είναι απλά παραμύθια. Η ωμή αλήθεια είναι ότι και νέες βαθιές περικοπές φέρνει και βαθαίνει το αδιέξοδο στην οικονομία.

Νέα δυσβάσταχτα μέτρα με στόχο να εξοικονομηθούν πλεονάσματα 3,5% για τα επόμενα τουλάχιστον 5 χρόνια. Δυσθεώρατα πλεονάσματα, που θα ματώσουνε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη και θα σημάνουν νέες περικοπές και στην δημόσια υγεία και φυσικά δισεκατομμύρια ευρώ για τους τραπεζίτες

Πρόκειται για συμφωνία που πετσοκόβει διπλά τις συντάξεις, αλλά και φέρνει μεγάλες μειώσεις στους μισθούς (με την κατάργηση της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς και την μείωση του αφορολόγητου), ένα μνημόνιο διαρκείας που συνεχίζει την οικονομική κρίση και ένα πολιτικό χαστούκι για τον Αλέξη Τσίπρα και τη διαχείρισή του.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτά τα μέτρα είναι μονόδρομος και θα είναι τα τελευταία. Μοιάζουν με τους Σαμαροβενιζέλους όχι μόνο στα βάρβαρα μέτρα που παίρνουν σε βάρος των εργαζόμενων αλλά και στα ψέματα που λένε, ότι τάχα βγαίνουμε από τα μνημόνια, την ώρα που υπογράφουν την συνέχισή τους. 

Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης, να ανοίξουμε τον δρόμο για την εργατική εναλλακτική προοπτική. Και αυτό σημαίνει ότι στην προμετωπίδα των εργατικών διεκδικήσεων να βάλουμε τη διαγραφή του χρέους. Να σταματήσουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων. Να ανοίξουμε την δυνατότητα για γενναία χρηματοδότηση με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για μια πραγματικά δημόσια και δωρεάν υγεία.

Στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ 13 στελέχη διαφοροποιηθήκανε (αναμεσά τους βουλευτές και πρώην υπουργοι) εκεί τους έχει φτάσει η πίεση και η οργή, απο το τι συμβαίνει στην βάση τους και πάνω απο όλα μέσα στους εργατικούς χώρους...Τώρα είναι η ευκαιρία για ακόμα μεγαλύτερη πίεση και αντίσταση, στις ρωγμές που αντικειμενικά ανοίγουν αυτές οι διαφωνίες. Όχι γιατι αυτοί που διαφωνούν θα κάνουν πραγματικά αριστερή αντιπολίτευση για να πάρθούν πίσω αυτά τα μέτρα. Αλλά γιατί "το να μιλήσει ο λαός" σημαίνει για εμάς να κλιμακώσουμε το μέτωπο των απεργιών, να διεκδικήσουμε γενική απεργία τώρα και κλιμάκωση για να μην περάσει η συμφωνία.

Η ΑΔΕΔΥ που στο γενικό της συμβούλιο πήρε απόφαση για απεργία, να την συγκεκριμενοποιήσει ΤΩΡΑ! για να μπούμε όλοι μπροστά να την οργανώσουμε και να βάλουμε συντονισμένα και κομμάτια του ιδιωτικού τομέα που χτυπιούνται απο την υλοποίηση παλιών και νέων μνημονίων, κομμάτια όπως η ΔΕΗ, η Εθνική Ασφαλιστική, το νερό, τα λιμάνια κλπ. Με τους αγώνες μας μπορούμε να αναγκάσουμε τον Τσίπρα να πάρει πίσω την συμμφωνία. 

Κομμάτι του αγωνιστικού βηματισμού να στηρίξουμε κάθε κλαδική απεργιακή μάχη και να οργανώσουμε μια ΜΑΖΙΚΗ 1ΜΑΗ που να βροντοφωνάξει... ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ! - ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΡΑ!

No comments: