6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, May 23, 2017

ΕΑΠ ΠΓΝΠ:ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ- ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Ανακοίνωση 16/5/2017
Συνάδελφοι - συναδέλφισσες
Σήμερα το πρωί, έγινε παράσταση διαμαρτυρίας από εργαζόμενους, με στήριξη απο την Ε.Σ.Υ, το Νυστέρι και την Τριμερής των γιατρών, στον Διοικητή του νοσοκομείου για τα έντυπα αξιολόγησης των δομών και του προσωπικού, που μοιράζει η διοίκηση στους ασθενείς.
Ο Διοικητής ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται για αξιολόγηση αλλά για έντυπο καταγραφής του ποσοστού ικανοποίησης των ασθενών (!) προκειμένου ο ίδιος να διαπιστώσει που χωλαίνει η παροχή υπηρεσιών και να το χρησιμοποιήσει στο υπουργείο για να ζητήσει ανάλογη κάλυψη των κενών όπου υπάρχουν, ότι αυτό γίνεται σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία του εξωτερικού κ,λπ,
Καταρχάς δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζει η Διοίκηση του νοσοκομείου, ποια είναι τα προβλήματα μετά από ένα χρόνο που ανέλαβε καθήκοντα. Αν ο ίδιος όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν κατάφερε να τα δει, θα μπορούσε κάλλιστα να καλέσει σε συνάντηση τους εργαζόμενους που τα λούζονται καθημερινά, να τον ενημερώσουν. ‘Όπως τονίσαμε όμως και στον ίδιο, τα προβλήματα της ομαλής λειτουργίας του νοσοκομείου και της κακής παροχής υπηρεσιών, τα γεννά η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση που απορρέουν από τις πολιτικές απαξίωσης του ΕΣΥ που υλοποιεί ο ίδιος και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι κατά παραγγελία των θεσμών.
Τα κενά που υπάρχουν και που ο ίδιος δεν γνωρίζει, τα καταμαρτυρούν οι 30.000 οφειλόμενες ημέρες εργασίας του νοσηλευτικού προσωπικού σε ρεπό και κανονικές άδειες, τα διπλά και τριπλά νυχτέρια την εβδομάδα κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, τα καταμαρτυρεί η νοσηλεύτρια που καλείται να καλύψει μόνη της την νυχτερινή βάρδια σε τμήμα 25 ασθενών με βαριά καρδιολογικά και παθολογικά περιστατικά, τα καταμαρτυρεί ο γιατρός που δεν μπορεί να κάνει χρήση του ρεπό εφημερίας, που την ημέρα της εφημερίας μπορεί να κουβαλά στην πλάτη του και 50 περιστατικά διάσπαρτα μέσα στο χώρο του νοσοκομείου, τα καταμαρτυρούν πολλά άλλα γεγονότα καθημερινά.
Όλα αυτά όμως ο διοικητής και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι τα γνωρίζουν πολύ καλά, δεν χρειάζονται κανενός είδους ενημέρωση από πουθενά, γιατί πολύ απλά είναι αυτοί οι ίδιοι που έχουν την ευθύνη της εντατικοποίησης της δουλειάς στα όρια της εξουθένωσης, είναι αυτοί οι ίδιοι που έχουν την ευθύνη της δημιουργίας ελλείψεων προσωπικού και υλικών.
Αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να πετάξουν στις πλάτες των εργαζομένων την δική τους, την όλη δική τους ευθύνη για την κακή παροχή φροντίδας στην περίπτωση αρνητικής αξιολόγησης λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν. Αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να ανοίξουν τον δρόμο για ενδεχόμενες ιδιωτικοποιήσεις ολόκληρων τμημάτων στο μέλλον, λόγω χαμηλής παραγωγικότητας των εργαζομένων, με βάση μια αρνητική αξιολόγηση.
Αν πάλι όμως λόγω του γεγονότος ότι οι ασθενείς που αναγνωρίζουν την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλει το προσωπικό, αξιολογήσουν θετικά την παροχή φροντίδας που λαμβάνουν γι αυτόν και μόνο τον λόγο, τι θα μας πει τότε η Διοίκηση; Ότι όλα βαίνουν καλώς και δεν απαιτείται πρόσληψη προσωπικού;
Ο διοικητής κλείνοντας μας είπε επί λέξει: «Αν διαπιστωθεί πρόβλημα στην αξιολόγηση του φαγητού επί παραδείγματι εγώ ο ίδιος θα πάω και θα τραβήξω το αυτί του μάγειρα»!!!. Αυτό και μόνο αποδεικνύει ποιοι τελικά θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο. Οι εργαζόμενοι που έχουν γίνει λάστιχο για να μείνει ανοικτό το νοσοκομείο στον λαό της Πάτρας, που δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας, που επωμίζονται στην καθημερινότητά τους τις συνέπειες για τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται στην υγεία, θα επωμιστούν και το κόστος για την υποχρηματοδότηση, τις ελλείψεις υλικών και προσωπικού.

Συνάδελφοι
Αυτή η προσπάθεια τρομοκράτησης δεν πρέπει να περάσει. Δεν πρέπει να αφήσουμε την αξιολόγηση-λαιμητόμο να ανοίξει το δρόμο για ακόμη αντιδραστικότερες μεταρρυθμίσεις στον εργασιακό μας χώρο.
Η σιωπή των παρατάξεων της Διοίκησης του Σωματείου ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, είναι εκκωφαντική και σημαίνει μόνο συναίνεση.

Από εμάς τους ίδιους θα κριθεί κι αυτή η μάχη. Οργανωνόμαστε από τα κάτω και απαιτούμε τώρα την σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης, για να αποφασίσουμε και να οργανώσουμε συλλογικά την αντιθεσή μας στην πράξη. Ούτε βήμα πίσω!


No comments: