6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, May 15, 2017

ΑΓ.ΣΑΒΒΑΣ:ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ/ΣΤΩΝ

                                      ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
                               ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»

ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 171, ΑΘΗΝΑ, Τ.Κ. 11522, ΤΗΛ. – FAX : 2106409471
Αθήνα 15-5-2017
Αριθμ. Πρωτ.


ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ/ΣΤΩΝ

Σε ένα νοσοκομείο που κερδίσαμε με σκληρή μάχη του σωματείου να παραμείνουν έστω με συμβάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι που δουλεύανε στους εργολάβους της φύλαξης και της σίτισης δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από το αίτημά μας να μην απολυθεί κανένας από την καθαριότητα, που αποτελει το πιο κρίσιμο και ευάλωτο κομμάτι ελαστικά εργαζομένων.Εδώ και πάνω από 1 χρόνο δίνουμε σκληρό και πρωτοπόρο πανελλαδικά αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για τους εργαζομένους στα ιδιωτικά συνεργεία του νοσοκομείου χωρίς το καθεστώς ακραίας εκμετάλευσης που υπήρχε πριν με τις εργολαβίες. Με συνεχείς και μαζικές κινητοποιήσεις μας προς τη διοίκηση του νοσοκομείου και το υπουργείο υγείας, μαζί και με άλλα νοσκομεία διεκδικούσαμε να φύγουν οι εργολάβοι και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι σε όλα τα συνεργεία. Κάτω από αυτή την πίεση η κυβέρνηση αναδιπλώθηκε πολλές φορές και τελικά το Μάρτη αναγκάστηκε να φέρει τροπλογία (107 του Ν. 4461/2017) που βελτίωνε κάπως τη μοριοδότηση των ήδη εργαζομένων και προσπερνούσε το ρατσιστικό κριτήριο της ιθαγένειας. Δόθηκε εντολή να παγώσουν οι διαδικασίες και να προκυρηχθούν από την αρχή για να εφαρμοστεί η τροπολογία. Προφανώς οι παλινωδίες του υπουργείου κρύβανε την πρόθεσή του να ανακυκλώνει με απαράδεκτο τρόπο την ανεργία.
Την Παρασκευή 12/5 στις 15:30 !!! αιφνιαδιαστικά, πραξικοπηματικά, με απίστευτη προχειρότητα χωρίς να συνεδριάσει και να αποφασίσει το ΔΣ του νοσοκομείου , μόνο με εντολή του προέδρου απεστάλησαν με ένα μέηλ οι προσωρινοί πίνακες των αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ που με επιμονή του σωματείου αποκαλύφθηκε ότι απολύονται 28 από τους 50 περίπου αιτούντες εργαζόμενους που δουλεύανε στο συνεργείο του νοσοκομείου λόγω μοριοδότησης , ιθαγένειας αφού δεν εφαρμόσανε ως όφειλαν τα κριτήρια της τροπολογίας αλλά και λόγω της ακραίας ταξικότητας των κριτηρίων του ΑΣΕΠ που για να.... καθαρίζει... κάποια/ος το νοσοκομείο πρέπει να έχει απολυτήριο γυμνασίου!!!ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  1. Να ακυρωθεί αυτή η έωλη και αισχρή διαδικασία στην οποία επέμεινε η διοίκηση εμπαίζοντας τους εργαζομένους, χωρίς καν να αναρτήσουνε πίνακα αποριπτέων με αιτιολόγηση.
  2. Να παρθούν πίσω οι απολύσεις.
  3. Μονιμοποίηση όλων των ελαστικά εργαζομένων στα νοσοκομεία.

-ΤΡΙΤΗ 16/5 11:00- 15:00 ΣΤΑΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ

-ΤΕΤΑΡΤΗ 17/5 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΕΔΗΝ 10:00 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ 7:00 ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ, 9:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

-ΠΕΜΠΤΗ 13:00-15:00 ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κ. Καταραχιάς                                               Κ.Κοκολάκη


No comments: