6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, June 15, 2017

14 ΙΟΥΝΗ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

14 ΙΟΥΝΗ ΈΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ συγκεντρωθήκανε απεργοί απο τα νοσοκομεία. Μόνιμοι, ειδικευόμενοι και επικουρικοί γιατροί, μαζί με εργαζόμενους απο πρωτοβάθμια σωματεία μόνιμους, επικουρικούς και εργολαβικούς, κυρίως οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες που παλεύουν ενάντια στις απολύσεις απο σωματεία όπως ο Αγ.Σάββας που με το πανό τους βρίσκονταν εκεί και έκαναν πράξη αυτό που δεν κατάφεραν να κάνουν οι δύο ομοσπονδίες της υγείας ( ..ένα ενωτικό απεργιακό αγωνιστικό διήμερο στην υγεια με συντονισμό ΟΕΝΓΕ-ΠΟΕΔΗΝ, που καλούσε με ανακοινωσή του το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ), να ενωθούν και να συντονίσουν τα βηματά τους στον κοινό αγώνα για ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

Στην συνάντηση Σωματείων και εκπροσώπων των Νοσοκομειακών Γιατρών με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας τέθηκε το αίτημα της παραμονής των επικουρικών εργαζομένων και των Γιατρών που υπηρετούν στα Νοσοκομεία . Η πολιτική ηγεσία του υπ.υγείας δήλωσε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για παράταση των συμβάσεων τόσο των επικουρικών εργαζομένων όσο και των γιατρών.
Την ίδια στιγμή βέβαια που υπήρχαν αυτές οι διαβεβαιώσεις, υπάρχει  άρνηση παρέδρων να υπογράψουν εντάλματα μισθοδοσίας με το επιχείρημα ότι οι εργαζόμενοι αυτοί ξεπερνούν το 24μηνο με αποτέλεσμα να αποκτούν το δικαίωμα να διεκδικήσουν την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
Το να κερδηθεί η παράταση θα είναι άλλη μια νίκη έστω και προσωρινή σε ένα σκληρό μνημονιακό τοπίο. Συνεχίζουμε τον αγώνα για μονιμη και σταθερή εργασία, για ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

No comments: