6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, September 26, 2017

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ: ΑΦΙΣΣΑ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 11/10













11 OΚΤΩΒΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Αττική: Στάση εργασίας 8πμ με 1μμ
συγκέντρωση αφετηρία 8πμ νοσοκομεία Παίδων
Ενάντια σε αξιολόγηση - περικοπές,
ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ – ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Ο Τσίπρας συνεχίζει να μιλά για το δικό του “success story” και για επιστροφή στην κανονικότητα, την ίδια στιγμή που προωθεί άμεσα την εφαρμογή σκληρών μέτρων, προαπαιτούμενων για την τρίτη αξιολόγηση, τον συνδικαλιστικό νόμο που θα βάζει εμπόδια στις απεργίες, τον επανυπολογισμό και άρα τις μειώσεις συντάξεων, την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, την υλοποίηση της αξιολόγησης στο δημόσιο.
Την ίδια ώρα που θέλει να δέσει χειροπόδαρα με τα σφιχτά λουριά της αξιολόγησης τους εργαζόμενους, η έλλειψη προσωπικού και η υποχρηματοδότηση συνεχίζονται στα δημόσια νοσοκομεία. Για το 2018, προβλέπεται νέο «πετσόκομμα» κατά 370 εκατ. ευρώ στη χρηματοδότηση που θα οδηγήσει τα νοσοκομεία στην οικονομική τους ασφυξία. Οι αλλαγές και οι αναδιαρθρώσεις που έρχονται (εξετάσεις, ωράρια-εφημερίες, συγχωνεύσεις, κλπ) ετοιμάζουν να μειώσουν και άλλο δομές και οργανικές θέσεις, να εντατικοποιήσουν και άλλο την εργασία μας, να περιορίσουν και άλλο το μισθολογικό κόστος.Η πρωτοβάθμια περίθαλψη είναι ανύπαρκτη.
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Μπορούμε να κερδίσουμε μαζικές προσλήψεις και χρηματοδότηση. Ήδη με τους αγώνες μας έχουμε κερδίσει την παράταση στην δουλειά για εκατοντάδες επικουρικούς. Έχουμε πετάξει ξανά και ξανά την αξιολόγηση στο καλάθι των αχρήστων. Μπορούμε ενωμένοι να πετάξουμε και αυτή την αξιολόγηση στα σκουπίδια
Χρειάζεται να κλιμακώσουμε για να μην εφαρμοστούν τα μέτρα των μνημονίων, για να μην τολμήσει να φέρει η κυβέρνηση νόμο για την απαγόρευση των απεργιών. Για να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Για να μην χάσει κανείς συμβασιούχος την δουλειά του. Για να μην αφήσουμε τα αφεντικά να διαλύσουν ακόμη περισσότερο μισθούς και δικαιώματα.
Η πανυγειονομική απεργία στις 11/10 πρέπει να γίνει σεισμός που θα δείξει στην κυβέρνηση ότι ΔΕΝ θα γίνουμε θυσία στα προαπαιτούμενα και τα πλεονάσματά τους. Να σημάνει συναγερμός σε κάθε νοσοκομείο, με συνελεύσεις, εξορμήσεις, συζητήσεις, συγκρότηση απεργιακών επιτροπών και οργάνωση της περιφρούρησης της απεργίας και χτυπήματος των μηχανισμών της απεργοσπασίας, με μαζική συμμετοχή στα πούλμαν απο την περιφέρεια, για την επιτυχία της απεργίας και της πανελλαδικής συγκέντρωσης, σαν ένα ακόμα βήμα για να επιβάλουμε την απεργιακή συνέχεια και την πανεργατική κλιμάκωση!
Διεκδικούμε απο τα συνδικάτα μας να προχωρήσουν σε απεργιακή κλιμάκωση απέναντι στις προκλήσεις κυβέρνησης και δανειστών. Ήδη το ΓΣ έχει εξουσιοδοτήσει την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει σε πανελλαδική απεργία, χρειάζεται να μετατρέψει την 11/10 σε πανδημσιουπαλληλική απεργία. Κάθε κομμάτι του δημοσίου, κάθε ομοσπονδία και πρωτοβάθμιο σωματείο πρέπει και μπορεί να μπει σε αυτο το απεργιακό μέτωπο για μόνιμη και σταθερή εργασία, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και επαρκή χρηματοδότηση των κοινωνικών υπηρεσιών.

Με τους αγώνες μας να ανοίξουμε το δρόμο και για τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.


No comments: