6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, September 28, 2017

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 25/9, ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ 11/10

 26/10/2017
     Δελτίο Τύπου    
Δευτέρα 25 /9 - Συνέλευση Συντονιστικού
Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα, Εργαζομένων Νοσοκομείων,

Συνέλευση για την οργάνωση της πανυγειονομικής απεργίας στις 11 Οκτώβρη πραγματοποίησε τη Δευτέρα 25/9 το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα και Εργαζομένων Νοσοκομείων στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας. Στη συνέλευση συμμετείχαν εργαζόμενοι και εκλεγμένοι συνδικαλιστές από τα νοσοκομεία: Άγιος Σάββας, Γεννηματάς, Σωτηρία, Αγλ.Κυριακού, Φλέμινγκ, Λαϊκό, Ερυθρός, Αττικό, Τζάνειο, καθώς επίσης και εργαζόμενοι από το ΙΚΑ ΕΤΑΜ, από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και από την Ιδιωτική Υγεία.

Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στη συνέλευση ήταν η κλιμάκωση της αντίστασης απέναντι στη νέα αντιδραστική τροπολογία για την αξιολόγηση της Γεροβασίλη και τα βήματα οργάνωσης για την επιτυχία της πανυγειονομικής απεργίας στις 11 Οκτώβρη.

Αυτό που τονίστηκε ήταν ότι από τη στιγμή που η εφαρμογή της αξιολόγησης είναι ένα από τα προαπαιτούμενα της τρόικας, η αντίσταση χρειάζεται να είναι ακόμα πιο μαζική έτσι ώστε να υπάρξει απεργιακή κλιμάκωση σε όλο το δημόσιο. Ειδικά για τα νοσοκομεία τονίστηκε ότι καμία αξιολόγηση δε πρόκειται να τα σώσει, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι αύξηση της χρηματοδότησης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Είναι χαρακτηριστικό των προβλημάτων, ότι τη στιγμή που λείπουν 35.000 εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία, 4000 εργαζόμενοι που εργάζονται μέσω προγράμματος ΟΑΕΔ πρόκειται να απολυθούν τους επόμενους μήνες. Μπήκαν και παραδείγματα συγκρότησης πρωτοβουλιών και επιτροπών απο τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ και τονίσθηκε η ανάγκη να παρθεί πρωτοβουλία απο το συντονιστικό για να στηριχθεί και να οργανωθεί όλος αυτός ο κόσμος.

Έγινε ενημέρωση από τη σύσκεψη της ΑΔΕΔΥ με τις Ομοσπονδίες που έγινε την ίδια μέρα το πρωί, όπου αποφασίστηκε η Τρίτη 3 Οκτώβρη να μετατραπεί σε μέρα καταλήψεων δημόσιων κτιρίων ενάντια στην αξιολόγηση. Έγινε επίσης ενημέρωση από τη συνέλευση των προϊσταμένων που κάλεσε το σωματείο του Γεννηματά στην οποία οι 57 από τους 60 προϊστάμενους δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να συμμετέχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης.

Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι η απεργία στις 11 Οκτώβρη, μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στην κλιμάκωση της αντίστασης και στα νοσοκομεία και σε όλο το δημόσιο, ανάλογο με αυτόν που έπαιξε η περσινή ανάλογη κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στις 6 Οκτώβρη, όπου ένα τεράστιο απεργιακό ποτάμι πλημμύρισε το κέντρο της Αθήνας. Η επιτυχία της απεργίας στις 11/10 θα είναι ένα μεγάλο αγωνιστικό βήμα για να κερδίσουμε μαζικούς διορισμούς και χρηματοδότηση στα νοσοκομεία

Για αυτό το λόγο το συντονιστικό των Νοσοκομείων καλεί όλους τους εργαζόμενους, τις επιτροπές αγώνα και τα πρωτοβάθμια σωματεία στα νοσοκομεία:

  • να συνεχίσουν και να οργανώσουν την ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ απο την αξιολόγηση, να στηρίξουν στις 3/10 μέρα δράσης της ΑΔΕΔΥ, κινητοποιήσεις (καταλήψεις, συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, παραστάσεις) και στα νοσοκομεία

  • Για την ΑΠΕΡΓΙΑ στις 11/10 να οργανώσουν γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις απεργιακών επιτροπών, περιοδείες, αλλά και τα κρίσιμα βήματα για την περιφρούρηση της απεργίας πριν, αλλά και στις πύλες των νοσοκομείων στις 11 Οκτώβρη.

  • να προχωρήσουν στην Αττική σε επέκταση (7πμ με 3μμ) της στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ στις 11/10 ή την μετατροπή της σε 24ωρη.

  • να καλέσουν τους εργαζόμενους σε περιφέρεια και Αττική να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και συλλογικά με τα πούλμαν και τα πανό των σωματείων τους, στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα ξεκινήσει από τα νοσοκομεία Παίδων στις 8πμ.

  • Για την επιτυχία της πανοσοκομειακής απεργίας στις 11/10 ήδη κυκλοφόρησαν αφίσα και προκήρυξη με στόχο να φτάσουν πανελλαδικά σε όλα τα νοσοκομεία. 

     

No comments: