6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, September 14, 2017

ΔΕΘ: ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΑΓΩΝΩΝ, ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

Oι κινητοποιήσεις στην ΔΕΘ έγιναν μια καλή αφετηρία για το ξεδίπλωμα της εργατικής αντίστασης.
Το αγωνιστικό διήμερο άνοιξε με απεργία και συλλαλητήριο στην υγεία και έστειλε το μήνυμα για ένα απεργιακό φθινόπωρο ενάντια στην τρίτη αξιολόγηση και στον προυπολογισμό των περικοπών που βάζει σαν στόχο να πετυχει το δυσθεώρατο 3,5% πλεόνασμα για το 2018. 

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία απέργησαν και διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη, μια σειρά σωματεία με τα πανό τους ήταν εκεί, Ιπποκράτειο, ΨΝΘ, Αγ.Δημήτριος, ΑΧΕΠΑ, ΓεννηματαΘ., Θεαγένειο, ΓΝΝάουσα, Αγ.Σάββας, Γεννηματά Αθήνας, συμβασιούχοι ΨΝΘ κλπ.
Η διαδήλωση των υγειονομικών ξεκίνησε νωρίς το πρωί από το Ιπποκράτειο κι έφτασε μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Tα ζητήματα των προσλήψεων και της χρηματοδότησης και της μονιμοποίησης των συμβασιούχων, η σύγκρουση με την αξιολόγηση ήταν στα βασικά ζητούμενα της κινητοποίησης 


                                                                                                        


 Την ώρα που η απεργιακή διαδήλωση των νοσοκομείων έφτανε στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, ξεκινούσε η στάση εργασίας και η συγκέντρωση των εργαζόμενων στο νερό, έξω από την ΕΥΑΘ, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση.
"Μακρόν μακριά!" ήταν ο τίτλος που οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ έδωσαν στην κινητοποίησή τους, δηλώνοντας με ξεκάθαρο τρόπο την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων νερού.

Την επόμενη μέρα 9/9 χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν μαζί με τα συνδικάτα τους, μαζική και με παλμό ήταν η πορεία των συνδικάτων Ο συντονισμός ενάντια στα μνημόνια μαζί με μια σειρά σωματεία συγκρότησε ένα μαζικό μπλοκ που έβαζε την ανάγκη της συνέχειας και της κλιμάκωσης απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης Τσίπρα και των Δανειστών. 



No comments: