6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, October 19, 2017

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ: 31/10 ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ - ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΡΑ!

Στα νοσοκομεία πάνω απο 3000 εργαζόμενοι-συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ απολύονται στις αρχές του 2018. Ήδη σε πολλά νοσοκομεία, κάτω από την πίεση συμβασιούχων του ΟΑΕΔ και μονίμων συναδελφών τους, οι διοικητές έχουν αναγκαστεί να παραδεχτούν εγγράφως ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Την ίδια περίοδο το ίδιο ζήτημα ανοίγει με χιλιάδες συμβασιούχους στους Δήμους, αλλά και σε άλους εργασιακούς χώρους.
Χιλιάδες εργαζόμενοι που είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ για να μπορούν να λειτουργούν τα νοσοκομεία, που καλύπτουν σύμφωνα με την επίσημη ορολογία «πάγιες και διαρκείς ανάγκες», θα βρεθούν στο δρόμο. Μήνες στη δουλειά προσφέρουν και στηρίζουν τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη οι ασθενείς στα νοσοκομεία. Καθημερινά ζούνε όλα τα προβλήματα που βιώνουμε και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, την έλλειψη προσωπικού, την έλλειψη χρηματοδότησης, την εντατικοποίηση της δουλειάς, τους χαμηλούς μισθούς που δεν φτάνουν για να βγεί ούτε ο μήνας καλά καλά.
Την ίδια εμπειρία πέρασαν και περνούν χιλιάδες εργαζόμενοι, στα σχολεία, στους δήμους και σε κάθε υπηρεσία του δημοσίου. Σαν αναλώσιμο υλικό με μόνιμη εργασιακή ανασφάλεια, με ελάχιστα δικαιώματα, ανακυκλώνονται από την εργασία στην ανεργία. Η σύμβασή τους λήγει, όπως συνήθως λένε, και συνήθως κάθε λήξη σύμβασης συνοδεύεται με νέα πρόσληψη συμβασιούχου στην ίδια θέση εργασίας, η θέση είναι ΜΟΝΙΜΗ και ΑΝΑΓΚΑΙΑ, οι εργαζόμενοι προσωρινοί και αναλώσιμοι!.
Φτάνει πια η κοροιδία! Την ίδια ώρα που τα κενά σε νοσοκομεία, σχολεία, δήμους, πρόνοια και στις υπηρεσίες όλου του δημοσίου είναι δεκάδες χιλιάδες, κυβέρνηση και δανειστές μπλοκάρουν τις μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την μονιμοποίηση όσων εργάζονται ήδη! Αντίθετα ετοιμάζονται για νέο γύρο μαζικών απολύσεων!
Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, η αντίσταση είναι ξεκινημένη, οι αγώνες στα νοσοκομεία που κέρδισαν τις παρατάσεις για τους επικουρικούς εργαζόμενους, ο απεργιακός ξεσηκωμός με το κύμα των καταλήψεων στους δήμους το καλοκαίρι, οι συνεχείς κινητοποιήσεις συμβασιούχων σε διάφορους χώρους του δημοσίου, όπως στο ΥΠΠΟ, δείχνουν ότι η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο έτσι. Είναι αγωνιστικά βήματα που σπρώχνουν και αναζητούν την κλιμάκωση και τον συντονισμό με στόχο ένα κίνημα που θα ανοίξει την σύγκρουση, με τα μνημονιακά μέτρα που είναι στο τραπέζι της τρίτης αγιολόγησης.
  • Ενάντια στα τεράστια πλεονάσματα, που για να κρατηθούν, απαιτούν ακόμα μεγαλύτερες θυσίες, από όλους μας.Τον προυπολογισμό του 2018 που υλοποιεί και εξασφαλίζει την συνέχεια της υποχρηματοδότησης και τις συνεχείς περικοπές, το πάγωμα των προσλήψεων.
  • Που θα βάλει την πίεση στα συνδικάτα, τις ομοσπονδίες, την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ για απεργιακή απάντηση, με αίτημα την μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται και τις μαζικές προσλήψεις που είναι αναγκαίες για να καλυφθούν όλες οι κοινωνικές ανάγκες.
Ο αγώνας για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, είναι αγώνας για δημοκρατία στο χώρο δουλειάς, για εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, για δυνατά συνδικάτα, ενάντια στα αντισυνδικαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης Τσίπρα και των δανειστών.
Το “Συντονιστικό Νοσοκομείων” καλεί, όλους και όλες, συμβασιούχους του ΟΑΕΔ, επικουρικούς, ορισμένου χρόνου, με μπλοκάκι, κλπ, αλλά και συνδικαλιστές, μέλη ΔΣ σωματείων, σε σύσκεψη την Τρίτη 31/10 για να συζητήσουμε, την οργάνωση και τα βήματα, ενός αγώνα που θα διεκδικήσει να σταματήσει τις απολύσεις, να κερδίσει το δικαίωμα όλων στην μόνιμη εργασία και τις τόσο αναγκαίες για όλη την κοινωνία μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ
ΤΡΙΤΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΗ 6:00μμ αμφιθέατρο Αγ.Σάββα


No comments: