6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, October 30, 2017

ΕΑΠ ΝΥΣΤΕΡΙ ΠΓΝΠ: ΤΕΤΑΡΤΗ 1/11 ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1/11 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
Παλεύουμε ενάντια στις περικοπές στα δεδουλευμένα
στις παράτυπες και παράνομες διαδικασίες αξιολόγησης
στις παρεμβάσεις της διοίκησης στην λειτουργία του σωματείου μας

Χαιρετίζουμε αγωνιστικά την ομόφωνη απόφαση των εργαζομένων της Γεν. Συνέλευσης στις 26/10 για άμεση κινητοποίηση με διάφορες μορφές δράσης, σε απάντηση για τις συνδικαλιστικές διώξεις και την απόπειρα για παρέμβαση του Διοικητή του νοσοκομείου του Ρίου στην λειτουργία του Σωματείου, καθώς επίσης και για την συνέχιση της διαδικασίας της αξιολόγησης με πλάγιους τρόπους και μηχανεύσεις, με εκβιασμούς και πιέσεις από Υπουργείο και Διοίκηση, παρά την προβλεπόμενη λήξη της στις 23/10. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αποστολή των εντύπων αξιολόγησης στους εργαζόμενους των δομών «Ψυχαργώς» στις 26/10, όταν η καταληκτική προθεσμία υποβολής των εντύπων από τους αξιολογούμενους προς τον Α’ αξιολογητή ήταν στις 2/10!!
Παράλληλα μετά από πρόταση της παράταξής μας που ψηφίστηκε από όλους τους εργαζόμενους πλην των εκπροσώπων του συνδικαλιστικού σχήματος «Άρμα», αποφασίστηκε η διεκδίκηση της άμεσης καταβολής όλων των περικοπών των δεδουλευμένων μας των προηγούμενων 9 μηνών, μέσα από επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας οι οποίες θα ξεκινήσουν από την 1/11.
Την ίδια μέρα έχει κηρύξει και η ΟΕΝΓΕ πανελλαδική στάση εργασίας 11πμ με 3μμ.Οι συνάδελφοι γιατροί απεργούνε!
Συνάδελφοι,
Σας καλούμε όλους να υλοποιήσουμε δυναμικά τις αποφάσεις της Γ.Σ και να δώσουμε με την συμμετοχή μας σ’ αυτές τις κινητοποιήσεις την μαζικότητα και τον αγωνιστικό χαρακτήρα που πρέπει να έχουν.
Όπως αταλάντευτα και δυνατά αγωνιστήκαμε έως τώρα ανατρέποντας όλες τις προσπάθειες Υπουργείου και Διοίκησης να περάσουν με κάθε τρόπο αυτήν την δίχως τέλος και όρια αξιολόγηση, έτσι ακριβώς συνεχίζουμε. Δεν θα τους αφήσουμε να διαλύσουν τον δημόσιο τομέα υγείας συρρικνώνοντας και καταργώντας δομές και να μας μετατρέψουν σε εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.
Όπως ενωμένα και ανυποχώρητα συσπειρωθήκαμε γύρω από το Σωματείο μας όλον αυτόν τον καιρό που δίναμε την μάχη της αξιολόγησης, έτσι ακριβώς το υπερασπιζόμαστε σήμερα και τσακίζουμε κάθε προσπάθεια της εργοδοσίας για παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση, κάθε ελπίδα της κυβέρνησης να διαλύσει τα Συνδικάτα με τις αλλαγές που φέρνει στον Συνδικαλιστικό νόμο. Δεν θα τους επιτρέψουμε να καταργήσουν δικαιώματα που το εργατικό κίνημα κατέκτησε με αίμα.
Όπως αρνηθήκαμε να αποδεχτούμε το επιχείρημά τους «αυτά έχω, αυτά σας δίνω» σε ότι αφορά τα δεδουλευμένα μας, έτσι αρνούμαστε και τώρα να ενστερνιστούμε την λογική της αναμονής και του «όποτε έρθει το κονδύλι». Εννέα μήνες είναι αρκετοί, ζητάμε αυτά που μας οφείλονται να καταβληθούν τώρα. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη να γίνουμε επαίτες.

Συνεχίζουμε ενωμένοι τον αγώνα μας!

No comments: