6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, October 5, 2017

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: ΑΤΑΦΟ ΠΤΩΜΑ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

Η «αξιολόγηση» κατέρρευσε από την ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ!
Συνεχίζουμε την απεργία αποχή - κλιμακώνουμε απεργιακά
ενάντια σε «αξιολόγηση», ιδιωτικοποιήσεις, αντισυνδικαλιστικό νόμο
ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ – ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ - ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Η αξιολόγηση της Γεροβασίλη μαζί με την αισχρή απεργοσπαστική τροπολογία της, δεν είναι πια παρά ένα περιφερόμενο άταφο πτώμα. Ούτε οι επαναλαμβανόμενες αλλαγές στις ημερομηνίες αξιολόγησης, από την άνοιξη μέχρι και το φθινόπωρο, ούτε οι εκβιασμοί και η προσπάθεια για απεργοσπαστικό μηχανισμό της κατάπτυστης τροπολογίας ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ! Κατέρρευσε κάτω από το τσουνάμι της μαζικής ανυπακοής! 
 

Με ποσοστά συμμετοχής στην απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ που ξεπερνούν κατά μέσο όρο το 80%, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο απέδειξαν ξανά ότι δεν περνάνε οι αντιδραστικές μνημονιακές επιλογές. Χαρακτηριστικά είναι τα ποσοστά συμμετοχής που δίνει η ΟΣΥΑΠΕ στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση που έφτασαν οι Σύλλογοι των Περιφερειακών Ενοτήτων και Περιφερειών, Ξάνθη 98%, Καβάλα 95%, Αχαΐα 90%, Ηλεία και Πέλλα 70%, Κοζάνη 96%, Γρεβενά 72%, Θεσπρωτία 67%, Θεσσαλονίκη 90%, Σέρρες 83%, Ημαθία 85%, Χαλκιδική 85 % κλπ. Το ίδιο και στα νοσοκομεία, όπου η απεργία-αποχή είναι συντριπτική, (μεγάλα νοσοκομεία όπως το ΓΝΑΓεννηματάς έφτασαν πάνω απο 90%), αλλά και στις περισσότερες υπηρεσίες των υπουργείων (ενδεικτικά: στο υπ. Εργασίας 86%, στο Οικονομίας & Ανάπτυξης 69%, στο Πολιτισμού πάνω απο70%) και των δήμων, όπου τα ποσοστά πλησίασαν το 70% και 80%. Η νέα «αξιολόγηση», έχει ήδη πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων από τη συντριπτική πλειοψηφία των δημόσιων υπάλληλων.

Γι’ αυτό η Γεροβασίλη και οι συνήθως λαλίστατοι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν τολμούν να ανακοινώσουν πόσα «αξιολογόχαρτα» κατατέθηκαν μέχρι τη λήξη της εκβιαστικής προθεσμίας στις 2/10, που έβαζε η τροπολογία της. Γι’ αυτό μέχρι και ο Μητσοτάκης έτρεξε να στηρίξει δηλώνοντας πως «στην αξιολόγηση αντιδρούν μόνο οι λουφαδόροι». Γι αυτό προσπαθούνε ακόμα και τώρα οι μηχανισμοί της κυβέρνησης, παρατείνοντας παράτυπα και παράνομα τις διαδικασίες, με συνεχής εκβιασμούς και λαθροχειρίες να τσιμπήσουν έστω και εκπρόθεσμα μερικά αξιολογόχαρτα παραπάνω, αλλά η εικόνα είναι συντριπτική! 
 

Οι εργαζόμενοι οδήγησαν σε κατάρρευση και αυτή την αξιολόγηση! Ενωμένοι σαν μια γροθιά, μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες και πρωτοβουλίες οργάνωσης από τα κάτω, για την επιτυχία της απεργίας/αποχής. Με εκατοντάδες γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και συλλογικές αποφάσεις πρωτοβάθμιων συλλόγων, πυροδοτήθηκε ένα ζωντανό και αποφασιστικό κίνημα ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ σε κάθε υπηρεσία και εργασιακό χώρο του δημοσίου. Η απαίτηση όλων των εργαζόμενων στο Δημόσιο είναι: ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΩΡΑ!

Συνεχίζουμε την απεργία-αποχή, για να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο, ενάντια σε όλους τους μηχανισμούς, τις πιέσεις και τους εκβιασμούς μέχρι της 23/10 για να θάψουμε και τυπικά την αξιολόγηση Γεροβασίλη, δίπλα στην αξιολόγηση Μητσοτάκη! 
 

Χρειάζεται δίπλα στην απεργία αποχή, να δώσουμε συνέχεια ανοίγοντας και τις μάχες για ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ- ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ σε όλο το Δημόσιο, μια σύγκρουση που είναι ανοιχτή στα νοσοκομεία με την πανελλαδική απεργία στις 11 Οκτώβρη, αλλά και στα σχολεία με τις κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν τα συνδικάτα της εκπαίδευσης. Να διεκδικήσουμε ότι δεν θα απολυθεί κανένας συμβασιούχος - μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Σταμάτημα των περικοπών που προβλέπουν οι νέοι οργανισμοί και των ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών. Ενάντια στον αντισυνδικαλιστικό-απεργοσπαστικό νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Διεκδικούμε απο την ΑΔΕΔΥ να καλέσει νέα μέρα πανελλαδικής δράσης, ενάντια στην αξιολόγηση στις 12/10 με μπλοκαρίσματα, συγκεντρώσεις, καταλήψεις στους χώρους και συλλαλητήριο στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Να κλιμακώσει με 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία, υλοποιώντας και την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου σαν πρώτο βήμα απεργιακής κλιμάκωσης.
 

Με τους αγώνες μας να ανοίξουμε το δρόμο και για τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.



No comments: