6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, November 21, 2017

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 23/11 ΚΑΙ 29/11

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ!
ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ -
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Μετά την συνέλευση του Συντονιστικού Νοσοκομείων που έγινε στις 31/10 στον Αγ. Σάββα, με τη συμμετοχή δεκάδων συναδέλφων, αποφασίστηκε ότι ο μόνος δρόμος που έχουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι είναι να συγκροτήσουν μαζί με τους μόνιμους εργαζόμενους και τα σωματεία, ένα μεγάλο κίνημα, υπέρ της μόνιμης και σταθερής εργασίας στο χώρο της Υγείας.

Στις 29 Νοέμβρη Εργαζόμενοι του Ειδικού Προγράμματος ΟΑΕΔ στην Υγεία, επικουρικοί και μόνιμοι ξεσηκωνόμαστε για να διεκδικήσουμε μαζικές προσλήψεις, μονιμοποίηση, δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Ο αγώνας αυτός πέρασε στα χέρια των ίδιων των συναδέλφων, που με μια σειρά συσκέψεις συμβασιούχων και μονίμων στα κατά τόπους νοσοκομεία και κοινές συσκέψεις με συλλόγους εργαζομένων, στην Αθήνα αλλά και σε πόλεις της επαρχίας, (θεσσαλονίκη 22/11 7μμ ΕΔΟΘ, Πάτρα 23/11 7μμ ΕΚΠ) οργανώνουν με στόχο την κοινή δράση και το χτίσιμο ενός κινήματος που θα συνεχίσει και μετά τις 29/11. Ένα κίνημα που θα βάλει την πίεση στη κυβέρνηση για να παραμείνουν στη δουλειά όλοι οι εργαζόμενοι που αυτή τη στιγμή θεωρούνται αναλώσιμοι και προσωρινοί. Γιαυτό η κινητοποίηση και η συνέλευση στις 29/11 είναι κρίσιμες για να οργανώσουμε την συνέχεια. Μία σειρά πρωτοβάθμια σωματεία Νοσοκομείων, Γεννηματάς, Αγ. Σάββας, Αγλ. Κυριακού, Αττικό, Νίκαιας αποφάσισαν δίωρη στάση εργασίας (1με 3μμ) στις 29 Νοέμβρη και συγκέντρωση στις 1.30μμ στο υπ. Υγείας

Ήδη οι πρωτοβουλίες δράσης που οργανώθηκαν από τα κάτω σε κάθε νοσοκομείο μετά την απόφαση της συνελευσής μας στις 31/10 έχουν σαν αποτέλεσμα να μπούν τα συνδικάτα μας μπροστά και με την παναττική στάση εργασίας στις 23/11 (11πμ-3μμ) της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ και με συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας 12μεσ με αίτημα να πληρωθούν οι μισθοί του επικουρικού προσωπικού και τη μονιμοποίηση του προσωπικού με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Κοινή εκτίμηση όλων είναι ότι ο χώρος της Υγείας πάσχει από τεράστια έλλειψη προσωπικού και ότι όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία είναι αυτή τη στιγμή απολύτως απαραίτητοι. Είναι πρόκληση το γεγονός ότι τη στιγμή που υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες οργανικά κενά προσωπικού, πάνω από 3.000 εργαζόμενοι μέσω Προγράμματος ΟΑΕΔ απολύονται στις αρχές του 2018, ενώ χιλιάδες άλλοι επικουρικοί και συμβασιούχοι παραμένουν και αυτοί στον αέρα.

Χρειάζεται κλιμάκωση και συντονισμός με στόχο ένα κίνημα που θα βάλει την πίεση στα συνδικάτα, τις ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ για απεργιακή απάντηση, με αίτημα την μονιμοποίηση όλων όσων ήδη εργάζονται με οποιαδήποτε σύμβαση και τις μαζικές προσλήψεις που είναι αναγκαίες για να καλυφθούν όλες οι κοινωνικές ανάγκες.

Συνεχίζουμε-οργανώνουμε για την επιτυχία της κινητοποίησης στις 29/11: Βάζουμε τις αφίσες και μοιράζουμε μαζικά την ανακοίνωση-κάλεσμα σε κάθε νοσοκομείο. Φτιάχνουμε πανό από κάθε νοσοκομείο για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση. Συνεχίζουμε την απεύθυνση στα πρωτοβάθμια σωματεία, σε συνάδελφους, μόνιμους και συμβασιούχους, με συσκέψεις--συζητήσεις-περιοδείες, ανάδειξη του ζητήματος των μαζικών απολύσεων που έρχονται και του αιτήματος για μόνιμη και σταθερή εργασία. Διεκδικούμε αποφάσεις στήριξης και συμμετοχής απο τα σωματεία μας, για τις 29/11. Ζητάμε από την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξουν αντίστοιχα στάση εργασίας.
επικοινωνία: Κώστας Κ.6945677808, Κατερίνα θ.6995482423, Βασιλική Κ. 6942270255, Ελένη Α. 6974598112, Αργυρη Ε.6996244515

  • 23 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΟΕΔΗΝ Παναττική στάση εργασίας 11-3μμ 24ωρη στην περιφέρεια - συγκέντρωση 12μεσ Υπ.Υγείας για τους απλήρωτους επικουρικούς και την επισφαλή ελαστική εργασία
  • 29 ΝΟΕΜΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! 1:30μμ YΠ.ΥΓΕΙΑΣ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΟΑΕΔ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ, ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 4μμ ΕΚΑ για να οργανώσουμε την συνέχεια


No comments: