6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, November 6, 2017

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ: 17/12 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Ο Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια, προχωράει σε πανελλαδική συνέλευση την Κυριακή 17 Δεκέμβρη στις 10πμ στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου της Αθήνας. Φέρνουμε όλες τις αντιστάσεις που έχουν ξεδιπλωθεί, μαζί με τις νέες συγκρούσεις που ανοίγονται μπροστά μας. Όλοι μαζί θα συζητήσουμε και θα οργανώσουμε τη δράση μας για να μην αφήσουμε να περάσουν τα Μνημόνια.Η κυβέρνηση πηγαίνει προς την τρίτη αξιολόγηση προσπαθώντας να μας πείσει ότι τα δύσκολα τέλειωσαν και τώρα δεν υπάρχουν σκληρά σημεία. Όλη αυτή η σκηνοθεσία έχει συγκεκριμένους στόχους. Να κάνει “κανονικότητα” τα θηριώδη πλεονάσματα δηλαδή την λιτότητα. Να καλλιεργήσει κλίμα για την «έξοδο στις αγορές», αλλά πάνω απ όλα να συγκαλύψει το χειρότερο μέτρο που περιέχει η τρίτη αξιολόγηση, την επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες.
• Κυβέρνηση και Τρόικα συμφωνούν ότι πλέον για να κηρύξει ένα σωματείο απεργία πρέπει να εξασφαλίσει το 50% συν 1 των εγγεγραμμένων μελών του. Η μάχη για να μην περάσει ο αντιαπεργιακός νόμος που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα είναι κεντρική. Δεν κατάφεραν τα δέκα χρόνια των μνημονίων να σταματήσουν το εργατικό κίνημα που δίνει μάχες σε κάθε επίθεση και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φέρνει νόμο για να εμποδίσει την απεργιακή δράση των εργατών στα πρωτοβάθμια σωματεία. Να μην τους αφήσουμε να χτυπήσουν το δικαίωμα στην απεργία πηγαίνει χέρι χέρι με τον αγώνα για να σταματήσουμε τα μνημόνια.
• Τα νοσοκομεία, τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες, ρημάζουν από την έλλειψη προσωπικού. Οι εργαζόμενοι στην Υγεία βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης απαιτώντας μαζικές προσλήψεις. Τώρα μπαίνουν στην σύγκρουση και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά, και να μην απολυθεί κανείς. Από τα νοσοκομεία μέχρι τους δήμους που έδωσαν το καλοκαίρι έναν μεγάλο αγώνα, μέχρι την κάθε δημόσια Υπηρεσία ο αγώνας για μαζικές προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή δουλειά, για να μην κυριαρχήσουν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και να εξυπηρετηθούν οι μεγάλες ανάγκες της κοινωνίας, είναι μπροστά μας.
• Η μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις παραμένει ανοιχτή. Για να μην ξεπουληθεί η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, η ΔΕΗ, η ΕΕΣΤΥ, οι συγκοινωνίες της Αθήνας και τα ΕΛΤΑ. Είδαμε τις ιδιωτικοποιήσεις να οδηγούν σε καταστροφή. Στον ΟΛΠ με το κάτεργο που προσπαθεί να στήσει η Cosco, στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τα δεκάδες ατυχήματα. Να μην αφήσουμε να προχωρήσουν τα σχέδια κυβέρνησης και δανειστών και να διεκδικήσουμε την επανακρατικοποίηση όσων δημόσιων επιχειρήσεων ξεπουλήθηκαν.
• Η μάχη για συλλογικές συμβάσεις, από τον ΟΤΕ μέχρι τον επισιτισμό, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις είναι σε εξέλιξη. Από τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και τις τράπεζες που προσπαθούν να σώσουν τα ταμεία τους από την καταστροφή,
μέχρι τους κλάδους που συγκρούονται με την λιτότητα απαιτώντας αυξήσεις στους μισθούς με συλλογικές συμβάσεις.
• Χέρι με χέρι με τη σύγκρουση με τα μνημόνια είναι και ο αγώνας ενάντια στην Ευρώπη Φρούριο, για ανοιχτά σύνορα, χωρίς φράκτες και Φρόντεξ, για πόλεις σχολεία και νοσοκομεία ανοιχτά στους πρόσφυγες. Για να καταδικαστούν οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. 
Χρειάζεται ταυτόχρονα να ανοίξουμε τη συζήτηση για την εργατική εναλλακτική προοπτική. Για την μονομερή διαγραφή του χρέους, την έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ, την κρατικοποίηση των τραπεζών και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο.
Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια στα μνημόνια, στήριξε όλα τα μαχόμενα κομμάτια. Από τους εργαζόμενους στην ΕΥΔΑΠ και τους συμβασιούχους της ΕΥΑΘ, μέχρι τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες που συγκρούονται με την ιδιωτικοποίηση. Στα νοσοκομεία το Συντονιστικό των νοσοκομείων, πρωτοστάτησε στην οργάνωση των μαχών σε κάθε νοσοκομείο πανελλαδικά. Στηρίξαμε τις μάχες σε εργοστάσια, από τους μετανάστες εργάτες στην Γεωργίου ΑΕ στην Αυλώνα, μέχρι την ΙΝΤΡΑΚΟΜ και μια σειρά από μικρούς εργατικούς χώρους. Ξεκινήσαμε καμπάνια για την οργάνωση των συμβασιούχων σε κάθε χώρο για μόνιμη και σταθερή δουλειά ενάντια στις απολύσεις και την
ανακύκλωση της ανεργίας.
Βάζουμε μπροστά να οργανώσουμε από τα κάτω ακόμη καλύτερα όλους τους εργατικούς χώρους και να στηρίξουμε τους αγώνες που θα ξεδιπλωθούν. Καλούμε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο, κάθε συλλογικότητα, συνδικαλιστή και εργαζόμενο που θέλει να ενισχύσει αυτήν την προοπτική, να βρεθούμε μαζί.

No comments: