6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Sunday, December 3, 2017

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ :ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 29/11 ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 3η-4η ΥΠΕ στον πεζόδρομο Αριστοτέλους, με αιτήματα, καμιά απόλυση συμβασιούχων-μονιμοποίηση, προσλήψεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και την πληρωμή των δεδουλευμένων όλων των επικουρικών, πραγματοποιήθηκε στις 29/11 όπως είχε αποφασιστεί στην ανοιχτή σύσκεψη του Συντονιστικού Νοσοκομείων στις 22/11 στην Θεσσαλονίκη, συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση των συναδέλφων που διαδήλωναν μαζί με τα συνδικάτα τους, την ίδια ώρα έξω απο το υπ. Υγείας στην Αθήνα.
Στη συγκέντρωση έδωσαν το παρόν δεκάδες συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ, επικουρικοί ιατροί, επικουρικό προσωπικό και μόνιμοι εργαζόμενοι από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, το Ιπποκράτειο ΓΝΘ, το ΑΧΕΠΑ, το «Γ. Γεννηματάς», το Θεαγένειο και τα ΠΕΔΥ Τούμπας, Μαρτίου και Πύλης Αξιού. Με πανό συμμετείχαν το σωματείο εργαζόμενων του ΨΝΘ, οι συμβασιούχοι του ΨΝΘ, οι επικουρικοί ιατροί και το Συντονιστικό Νοσοκομείων.
Στη συγκέντρωση έκαναν χαιρετισμό η Κατερίνα Χίντζα συμβασιούχος του ΟΑΕΔ από το ΨΝΘ, ο Γιάννης Κούτρας από τους επικουρικούς ιατρούς και μέλος του ΔΣ της ΕΝΙΘ, ο Πέτρος Κετικίδης από την ΠΟΕΔΗΝ και η Κατερίνα Αβραμίδου εργαζόμενη στο ΨΝΘ, από το Συντονιστικό Νοσοκομείων. Ακολούθησε μαζική παράσταση στους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ όπου τέθηκαν τα αιτήματα των εργαζόμενων.
Οι διοικητές των ΥΠΕ επανέλαβαν τις γνωστές δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου υγείας και απέκλεισαν κατηγορηματικά την πληρωμή των επικουρικών χωρίς έγκριση του ελεγκτικού. Οι επικουρικοί ιατροί ανακοίνωσαν την απόφαση τους να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.
Το Συντονιστικό νοσοκομείων, χαιρετίζει τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση και καλεί σε νέα σύσκεψη αγώνα μαζί με τον “ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ενάντια στα μνημόνια” την Πέμπτη 7/12 7μμ ΕΚΘ, για να οργανώσουμε την συνέχεια και την κλιμάκωση της αντίστασης, με επόμενο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού για όλους την ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 14 Δεκέμβρη, αλλά και την συμμετοχή στην πανελλαδική συνέλευση που καλεί ο “ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια στα Μνημόνια” στην Αθήνα στις 17 Δεκέμβρη.

Θεσσαλονίκη 30/11/2017




Επικοινωνία 6976595821, 6971932208, giannisekoutras@yahoo.gr

No comments: