6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, March 8, 2018

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ:ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 7 ΜΑΡΤΗ


ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΜΑΡΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ 6μμ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Συναδέλφισσες -οι,
Στις 7 Μάρτη πραγματοποιήθηκε η συνέλευση του συντονιστικού, όπου συμμετείχαν, μόνιμοι και συμβασιούχοι εργαζόμενοι (επικουρικοί και ΟΑΕΔ), συνδικαλιστές μέλη ΔΣ σωματείων, απο τα νοσοκομεία Αγ.Σάββας, Γεννηματάς, Αττικό, Ερυθρός, Σωτηρία, Αγ.Όλγα, Αλεξάνδρα, Αγ. Σοφία, Μεταξά, την 1ΥΠΕ, εργαζόμενοι απο το ΕΚΠΑ και απο το έκτακτο προσωπικό του ΥΠΠΟ.
Στην συζήτηση που ακολούθησε μπήκε η εικόνα των συγκρούσεων, που έχουν ανοίξει ενάντια στις απολύσεις και για το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία, σε πάρα πολλούς κλάδους του δημοσίου. Στις 2 Μάρτη οι εκπαιδευτικοί έβαλαν απεργιακό λουκέτο στα σχολεία για να διεκδικήσουν χιλιάδες μόνιμους διορισμούς, δέχτηκαν την βάρβαρη καταστολή των ΜΑΤ αλλά μέσα από μια μαχητική κατάληψη – συνέλευση μέσα στο υπουργείο Παιδείας αποφάσισαν να κλιμακώσουν απεργιακά στις 9 και στις 16 Μάρτη. Στους δήμους χιλιάδες παρατασιούχοι παλεύουν για να μην χάσουν την δουλειά τους. Την ίδια ώρα εργαζόμενες/οι στους παιδικούς σταθμούς πλημμύρισαν τους δρόμους, ενάντια στις απολύσεις. Ενώ στο ΥΠΠΟ απεργούν ξανά ενάντια στις απολύσεις, για μονιμοποιήσεις και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
H κυβέρνηση ψήφισε το πακέτο των μνημονιακών προαπαιτούμενων και νομίζει ότι πέρασε τα δύσκολα. Την σκυτάλη του αγώνα την έχουν πάρει οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στους δήμους, στα σχολεία, στο ΥΠΠΟ, για προσλήψεις μονιμοποιήσεις, ενάντια στις απολύσεις. Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν νέο κύκλο αντιπαράθεσης και σύγκρουσης με την κυβέρνηση και τους δανειστές. Οι μάχες που θαρρετά ανοίξαμε και παίξαμε κομβικό ρόλο, το αίτημα δηλαδή των μαζικών προσλήψεων, αλλά και της μονιμοποίησης των συμβασιούχων στην υγεία, ξαναμπαίνουν ορμητικά στην ημερήσια διάταξη και αυτή τη φορά όχι μόνο από τους υγειονομικούς.
Στην υγεία οι απολύσεις των επικουρικών γιατρών, μετά την παλινωδία της απληρωσιάς τους στις γιορτές, είναι προ των πυλών, ενώ ολοένα και πιο πολλοί συνάδελφοι συμβασιούχοι (πρώην εργολαβικοί, ΟΑΕΔ, επικουρικοί νοσηλευτές, τραυματιοφορείς κ.α.) νιώθουν ότι η παράταση - ανάσα που πήραν μετά την επιτυχημένη, νικηφόρα κινητοποίηση στις 29 Νοέμβρη 2017 δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα συνεχιστεί μετά το τέλος του 2018... Αυτό αρχίζει και φαίνεται ήδη μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των σωματείων (πχ του Σωτηρία) που η οργή μοιάζει να ξεχειλίζει. Οι συμβασιούχοι στα νοσοκομεία δεν είναι «νεοσύλλεκτοι φαντάροι» για να βγάζουν όλη τη λάτζα και να αντιμετωπίζονται από τις διοικήσεις σαν εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας και με ημερομηνία λήξης...Είναι προκλητικό να ακούς ότι δεν υπάρχουν λεφτά για να δουλεύουμε με μόνιμη και σταθερή εργασία, την ώρα που στο σκάνδαλο Novartis τα δις ευρώ πέφταν βροχή στις τσέπες των φαρμακοβιομήχανων και μερικά εκατομμύρια από αυτά σε μίζες κρατικών και πολιτικών στελεχών.
Με πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ - ΕΙΝΑΠ και σωματείων νοσοκομείων έχει αποφασιστεί απογευματινό συλλαλητήριο και συναυλία στις 14 Μάρτη 6μμ στο Υπουργείο Υγείας ενάντια στη απόλυση των επικουρικών γιατρών και πάσης φύσης συμβασιούχων, με αίτημα την μονιμοποίηση όλων.
Με απόφαση της συνέλευσης:

  • Καλούμε όλους τους υγειονομικούς, πρωτοβάθμια σωματεία και ομοσπονδίες της υγείας να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 14 Μάρτη 6μμ έξω απο το υπ.υγείας.
  • Συμμετέχουμε στην Διεθνή μέρα Δράσης ενάντια στο φασισμό και ρατσισμό στις 17 Μάρτη, (Αθήνα-0μόνοια 3μμ) στην κοινή πάλη για να υπερασπιστούμε την αλληλεγγύη, τις ελευθερίες και την ενότητα της τάξης μας
  • Διεκδικούμε την ένταξη στα σωματεία μας για όλους τους εργαζόμενους συμβασιούχους κάθε εργασιακής σχέσης. Ήδη σε μια σειρά νοσοκομεία, Αγ.Σάββα, Αττικό, Ευαγγελισμό, Σωτηρία και αλλού, γράφονται μέλη στα σωματεία, όλοι οι συμβασιούχοι συνάδελφοι (ΟΑΕΔ, επικουρικοί, εργολαβικοί, πρώην εργολαβικοί κλπ) Ταυτόχρονα Συνεχίζουμε την συγκρότηση επιτροπών σε κάθε εργασιακό χώρο σε κάθε νοσοκομείο
  • Στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στην μόνιμη εργασία, ιδιαίτερα αυτές που προγραματίζονται σε Δήμους και σχολεία και καλούμε σε συντονισμό και απεργιακό ξεσηκωμό, για να σπάσουμε την μνημονιακή απαγόρευση στις προσλήψεις.
  • Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους εργαζόμενους και φοιτητές στο ΕΚΠΑ, που διώκονται για την συνδικαλιστική τους δράση
  • Καλούμε-προτείνουμε στις 25 Απρίλη νέα μεγάλη απεργιακή πανελλαδική κινητοποίηση στην υγεία. Απευθύνουμε το αγωνιστικό βήμα αυτό ενωτικά, σε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο, στις ομοσπονδίες μας ΠΟΕΔΗΝ ΟΕΝΓΕ, σε κάθε αγωνιζόμενο εργασιακό κλάδο. Διεκδικούμε να συντονιστούμε σε αυτή την ημερομηνία, σαν βήμα, για έναν γενικευμένο ξεσηκωμό, που θα κερδίσει μονιμοποιήσεις/μόνιμες προσλήψεις. 

No comments: